A kristálytiszta medencevíz titka

Ha medencetulajdonosok vagyunk, nem csak fürdőznünk kell a medencében, de a tisztításról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen ki szeretne koszos vagy algás vízben pancsolni. A víz mindig kifogástalan állapotáról a vízforgató – és szűrőrendszer, valamint a rendszeres tisztítás gondoskodik.

A medencében inkább csapvizet használjunk, így a saját dolgunkat is megkönnyíthetjük. A kútvíz nem igazán alkalmas erre a célra, a tisztítása is sokkal nehezebb. A medencében többféle piszok is keletkezik, mindegyiket a megfelelő módszerrel távolítsuk is.

Tipp: Komplett kerti medence építés esetén keresse fel a premiummedence.hu weboldalt.

Természetesen nem kell minden tisztítási folyamatot kézi erővel elvégeznünk. A vízforgató rendszere és a szűrők felelnek azért, hogy a víz ne algásodhasson be. A forgatórendszer motorja áramoltatja a vizet, a szűrő tisztítási folyamatot lát el. A kettő együttes működése biztosítja a medence mindig kifogástalan állapotát. A szűrőben lehet homok vagy szűrő üveg is. Ez utóbbi ugyan drágább, de ritkábban kell cserélni, mint a homokot.

Tisztítóoldatok és különbségek

A víz szűrése és forgatása mellett algaölő és fertőtlenítő oldatról is gondoskodnunk kell, ami lehet sós vagy vegyszeres. Mindkét módszer hatékony, bár a vegyszeres megoldás esetén több mindenre is oda kell figyelnünk. A víz paramétereit mindig ellenőrizni kell.

medencetisztitas

Fontos adat a PH érték és a klórtartalom. A klór jó fertőtlenítő, de nem ártalmas az emberi szervezetre, így bátran használhatjuk. Ha a víz zavarossá válik, érdemes pelyhesítőt alkalmaznunk, hiszen a lebegő szennyeződésektől így tudunk megszabadulni.

Amennyiben egyszerűbb megoldást keresünk, használhatunk sót is a tisztításhoz. Mindössze egy automata sóbontó berendezést kell beszereznünk, ami jelzi a só mennyiségét a vízben, és figyelmeztet minket, ha pótlásra van szükség. A berendezés megszűri a sót a vízforgatáson keresztül.

Nem kell aggódnunk a medence fémtartozékai miatt, mert ez a sókoncentráció nem okoz korróziót. Ebben az esetben nem szükséges vegyszeres tisztításhoz folyamodnunk, további előnye, hogy nem lesz klórszag, valamint a szemünket is megóvhatjuk. Kisgyerekes családoknak ideális megoldás lehet.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: