A szexről való beszélgetés is egy képesség, ami tanulható

A szexszel, szexualitással kapcsolatos dolgok az életünk sok területén körülvesznek bennünket, filmek, könyvek, óriásplakátok révén szűrődne be a mindennapjainkba.

Azonban a szexről beszélgetni már korántsem olyan zökkenőmentes, különösen igaz ez akkor, amikor arról van szó, hogy mire vágyunk szex közben. A kommunikáció azonban a jó szex része – hangsúlyozza a Healthline.

A hajlandóság arra, hogy beszéljünk arról, hogy milyen szexet szeretnénk átélni, kulcsfontosságú készség. Ha viszont ezeket a létfontosságú beszélgetéseket nem ejtjük meg, akkor talán elkerülhetjük a kínos helyzeteket, de be kell érnünk a nem optimális szexszel.

Ha ezeket a beszélgetéseket lefolytatjuk, annak érzelmi, pszichológiai és mentális előnyei vannak. Ezek az intim beszélgetések azonban nemcsak a gyönyörről szólnak, hanem más témákat is lehet boncolgatni, ilyen a szexuális egészség, az, hogy milyen gyakran szeretnénk szeretkezni, hogy nyitottak vagyunk-e az ismeretlen dolgokra, és hogy hogy lehet kezelni a különbségeket abban, hogy mi és a partnerünk mit élvezünk.

Ha beszélgetünk ezekről a témákról, az is segíthet megalapozni a jobb kapcsolatot, mivel megismerhetjük egymást és új dolgokat fedezhetünk fel együtt. Érdemes túllépni tehát a kellemetlen érzésen és beszélni az egészségről is, különösen a szexuális úton terjedő fertőzésekről és a születésszabályozásról. Ez ugyanis a szexuális egészség része.

etelek

Fontos, hogy ezeket a beszélgetéseket a szeretetre alapozzuk és hogy legyünk tisztában azzal, hogy minden egészséges szexuális kapcsolat folyamatos kommunikációt igényel. A párkapcsolati problémák és olykor a testi okok, betegségek is beszűrődhetnek a hálószobába és kialakulhatnak merevedési zavarok.

Amikor alkalomszerűen jelenik ez meg, az még nem feltétlenül ok az aggodalomra, amikor azonban rendszeres, akkor érdemes felkeresni egy szakrendelést. Fontos, hogy ha jelen van ez a zavar, akkor is próbáljunk meg a pozitívumokra koncentrálni és nem hibáztatni a másikat vagy épp önmagunkat. Sok esetben már az életmódbeli változtatások, az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás is megoldja a problémát.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: