A TV tartó fali konzol felszerelése kezdőknek

A TV tartó fali konzoloktól a legtöbb ember azért tart, mert attól félnek, hogy a szerkezet nem elég erős ahhoz, hogy megtartsa méregdrága készülékét, esetleg nem tudja megfelelően felszerelni azt a falra, és ez idéz elő valamilyen szörnyű balesetet, amelyben a készülék akár javíthatatlanul is megsérülhet.

A félelem ugyan nem alaptalan, hiszen ha a televízió lapjával esik, esetleg megsérül a kijelzője, akkor javíttatása körülbelül ugyanakkora költséget emészt fel, mintha teljes egészében ki kellene cserélnünk, de azért aggodalomra semmi ok, a TV tartó konzol felszerelése nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Pláne abban az esetben, ha van egy kis tapasztalatunk az otthoni barkácsolás tekintetében, és nem riadunk vissza egy kis fúrás-faragástól.

Az előkészületek

Ha egy TV tartó fali konzolt szakszerűen szeretnénk felszerelni, akkor nagyon sok minden áll vagy bukik az előkészületen, ami azzal kezdődik, hogy először kiválasztjuk a megfelelő falat hozzá. Ha tisztában vagyunk épületeink adottságával, akkor érdemes ehhez inkább vastagabb falakat választani, mert például egy panellakás válaszfalai, esetleg a nem téglából készült térelválasztók nem mindig alkalmasak erre, hiszen a fuga vagy a laza alapanyag képtelen hatásosan és szabályosan megtartani egy több kilós készüléket. Válasszunk tehát mindig téglafalat a konzol felszereléséhez, amihez alig lesz szükségünk néhány szerszámra.

Lényegében csak egy minden kiegészítővel ellátott fúrógép kell majd, ami elegendő lesz ahhoz, hogy kifúrjuk a lyukakat és betekerjük a csavart a falba. Ezen felül szükségünk lehet még manuális csavarhúzóra, extra tiplire, faékre, vízmértékre, mérőszalagra, jelölőceruzára, valamint egy porszívóra is a munkálatokhoz, amelyeket mind-mind készítsünk oda, hogy ne akkor kelljen futkároznunk az eszközökért, amikor a legnagyobb munkában vagyunk.

A TV tartó fali konzol felszerelése kezdőknek

A TV tartó fali konzol felszerelése kezdőknek

Kezdjük a munkát az alapoktól

Amennyiben a fali konzolt már megvásároltuk, a felszerelés előtt egy segítő kéz társaságában állítsuk be a kívánt helyre a szerkezetet, ügyelve a helyes elrendezésre, és arra is, hogy a tévé elférjen rajta. A falhoz téve a vízmérték segítségével állítsuk be a konzolt, majd a csavarok helyeit jelöljük meg egy ceruza segítségével. Ezt követően a konzolt félretehetjük, ugyanis ki kell fúrnunk a lyukakat. Ehhez a tipli és a csavar méretének megfelelő fúrót választunk, majd megkérünk valakit, hogy a porszívó csövét a fúrás során tartsa a lyuk szájához, így a kiömlő por és törmelék azonnal elszívásra kerül, és nem koszolja össze a szobát. Már fúrás közben látjuk, hogy a lyuk fugába ment-e, vagy téglába. Ha előbbiről van szó, a tipli helyett inkább faéket használjunk, mert a fugában más nem fogja meg a szerkezetet.

Amennyiben beütöttük a helyére a faékeket vagy a tipliket, a fali konzolt felhelyezhetjük a falra, majd a hozzá kapott csavarokkal rögzíthetjük a helyére. Ehhez használjunk ismét gépi csavarozót, mert sokkal erősebben meghúzhatjuk vele a csavarokat, mint kézi erővel. Ezt követően már csak a készüléket kell feltennünk a helyére.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: