Életmódváltás lépésről lépésre

Sokan jutnak el arra a következtetésre, hogy egészséges életmódra lépjenek. Ez a változás nem megy egyik napról a másikra, azonban egy életre szól. Amikor átléptük a húszas éveinket, vagy talán már a harmincasat is, akkor a hízás valahogy könnyebbnek tűnik, mint fiatalabb korukban.

Ilyenkor kezdenek jelentkezni az első komolyabb egészségügyi problémák, hátfájások vagy a folytonos lehangoltság és fáradtság érzése. Sokan keresik az okokat, hogy miért nem olyan fittek, mint pár évvel ezelőtt, de ezek a problémák általában az életvitelben keresendők.

Ahhoz, hogy valaki meg tudjon változni, reális célokat kell kitűznie. Érdemes felírni egy papírra, vagy akár a telefonba azt a motivációt, ami bármelyik pillanatban kihúz minket a mélyből. A célok mellett érdemes azt is felmérni, hogy milyen lehetőségünk van a változásra. Amennyiben súlyfelesleggel küszködünk, ne akarjunk azonnal 50 kg-ra visszafogyni, hanem akár kezdhetjük sokkal kisebb lépésekkel. Érdemes gondolni arra, hogy egy drasztikus változás lehet, hogy csak hetekig fog tartani, és utána visszatérünk a régi életünkhöz.

Rendszeres testmozgás fontossága

Első lépésként mozogjunk többet. Az egészséges életmód alapja a mozgás és a táplálkozás, legyen szó futásról, sétáról, vagy biciklizésről. Kezdjük el minél hamarabb, ha megtehetjük, akkor akár a munkahelyre is mehetünk gyalog, vagy az iskolába a gyerekekért. Az aktivitás nemcsak az állóképességen fog javítani, hanem a fogyásban is segít majd. Ezt fogja kiegészíteni az étrend. Kezdjük el úgy átalakítani a kalória bevitelt és a napi gyümölcsfogyasztást, hogy megfeleljen az új életmódunknak.

eletmodvaltas

Amennyiben van szabadidőnk, és szeretnénk beiratkozni egy edzőteremben, akkor válasszunk egy hozzánk közelít, így nem fogunk lusták lenni. Mivel napi szinten elmegyünk majd mellette, rosszul érezzük magunkat, hogy ha nem járunk el rendszeresen. Lehet, hogy az elején úgy érezzük, hogy lassabbak vagyunk, mint a többiek, ráadásul el is fáradunk. Hogyha az állóképességünket szeretnénk növelni, akkor választhatunk olyan termékeket, amik energiával látnak el, azonban nem károsak az egészségünkre.

Az izotóniás italok hatása

Ezek az izotóniás italok segítik a koncentrációt és, hogy a fizikai munkát jobban bírjuk. Ha sportolni szeretnénk, akkor azt érdemes eredményesen tenni, de mindig első helyen tartani az egészséget. Ne együnk, vagy igyunk olyan termékeket, amik károsak lehetnek. A jó minőségű izotóniás italok magnéziumot és más vitaminokat tartalmaznak, aminek a hatóanyaga segít, hogy az edzések alatt is ügyesebbek és gyorsabban legyünk. Pótolni fogja a mozgás során elhasznált ásványi anyagokat, és vitaminnal lát el.

Az izotóniás ital azonnal pótolja a folyadékokat, viszont csak par perc múlva érezhetjük tényleges hatását. Igyuk meg az edzésünk előtt, vagy a túra megkezdésével. Nemcsak az edzőteremben elvégzett feladatainkat tudjuk vele növelni, hanem akár egy nehezebb munkanapra is fogyasztható. Ne essünk azonban túlzásba, hiszen a nagy mennyiségű magnézium akár hasmenést is okozhat. Ez a táplálék kiegészítő megvásárolható kapszula vagy ital formájában.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: