Fogfehérítés házilag

Vannak olyan ételek és italok, amelyekből ha sokat fogyasztunk belőlük, elszínezhetik a szép fehér fogainkat. Ha ilyet tapasztalunk, nem kell nagyon megijedni, hiszen mi magunk is visszafehéríthetjük őket.

Sok olyan fogfehérítő fogkrémet találunk a boltok polcain, amelyek nagy segítségünkre lehetnek ilyen helyzetekbe, de ha nincs lehetőségünk boltba rohanni és ezeket megvásárolni, kipróbálhatunk pár otthoni fogfehérítési módszert is, amelyhez valószínűleg mindent meg fogunk találni a háztartásunkban.

Narancshéj, babérlevél és az almaecet

Ez a természetes, egyszerű és nagyszerű fogfehérítési módszer szárított babérlevélből és szárított narancshéjból áll össze. Ezt a két dolgot egyszerűen le kell őrölnünk, majd egy kevés víz hozzáadásával krémes pasztát kell készítenünk belőle. Nem csak hatékonyan fehéríti ki az elszíneződött fogainkat, de egyes felmérések szerint rengeteg fogászati problémát is meg tudunk vele előzni. Sokan úgy tartják, hogy az almaecet is képes csodákat művelni az elszíneződött fogsorunkkal.

Ha például rendszeresen küzdünk ezzel a problémával – mert rendszeresen dohányzunk vagy sok teát fogyasztunk – akkor érdemes lehet minden este almaecettel is átmosni fogainkat, hiszen ez hamar leoldja az elszínező pigmenteket a fogzománcról. Ezzel a módszerrel azonban legyünk elővigyázatosak, hiszen ha a fogínyünk érzékenyebb, lehetséges, hogy csípni fogja az almaecet.

allergia

Gyümölcsökkel is lehet fogat fehéríteni?

Míg sok gyümölcs könnyedén elszínezheti a fogunkat, (például a meggy, a cseresznye, a gránátalma vagy az áfonya) addig, létezik pár olyan is, amely segít visszanyerni fogaink eredeti színét. Ezeket a fogfehérítő módszereket már rengetegen kipróbálták. Ha éppen egy fontos találkozóra készülődünk, de az utolsó pillanatba vesszük észre, hogy fogaink nincsenek a legszebb állapotukban, csupán egy eperhez kell nyúlnunk. Egyszerűen dörzsöljük át egy félbevágott eperrel a fogaink felületét és hagyjuk rajta 1-2 percig.

Ezután alapos öblögetés szükséges és szemmel látható lesz a változás. Hasonlóan hatékonynak bizonyult a banán, vagyis inkább a banánnak a héja. A banán héjának belső felén található csúszós réteggel kell alaposan átdörzsölni fogainkat annak érdekében, hogy újra fehéren tudjanak csillogni.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: