Három tragikus szerelmi sors

A szerelem a legcsodálatosabb érzés a világon, aminek szépségeivel semmi sem vetekedhet. Ugyanakkor nem csak felemel, de mélységekbe is taszít néha.

A történelem során birodalmak hullottak porba és életek perzselődtek porrá a szerelem miatt. Cikkünkben  most három olyan kapcsolatot mutatunk be, amelyek ezer fokon égtek, sorsukat azonban mégsem kerülhették el.

Rudolf főherceg és Maria Vatsera

Sissi és Ferenc József császár fiának, Habsburg-Lotaringiai Rudolfnak viharos életéről számtalan irodalmi alkotás született már. Házasságtörését és tragikus szerelmi életét többek között a Rudolf című musical is feldolgozta. A hercegre a születésétől kezdve nehéz nyomás nehezedett. Csak lánytestvérei voltak, ezért a család Rudolf vállára helyezte a birodalom sorsát.

Javíts a teljesítményeden: javítani szeretnék

Azonban édesanyjához hasonlóan, túlságosan is érzékeny lélekkel áldották meg, így soha sem tudott megfelelni a vele szemben támasztott elvárásoknak. Olyan ember volt, aki képtelen volt szerelem nélküli kapcsolatban élni. Kényszerből ugyan, de végül mégis elvette Stefánia belga hercegnőt. Talán maga Rudolf is meglepődött azon, hogy a kapcsolatuk elején még viszonylag sok közös témájuk volt. Hamarosan azonban az utolsó gyenge láng is kihunyt köztük. Ráadásul egyre több pletyka született a herceg egyéb nőügyeiről is.

A fiatal férfi nem csak a házasságban, de a politikai életben is frusztrált volt. Apja nem hallgatta meg, és szinte semmilyen döntésben nem kérte ki a véleményét. Pedig Rudolfnak hasznos meglátásai voltak.

Végül egy kamaszlány, Maria Vetsera személyében hű szeretőre és megértő társra talált. Maria is szerette a trónörököst, rajongással övezte a férfit. Mivel kapcsolatukat az udvar soha sem fogadta volna el, a mayerlingi kastélyban öngyilkosok lettek. Persze azóta számtalan teória született a történetükről. Vannak, aki politikai gyilkosságot, balesetet és más dolgokat sejtenek a háttérben.

szerelmesek

Jim Morrison és Pamela Courson

Jim Morrison, a méltán híres amerikai rockbanda, a The Doors énekese volt. Egyetemi évei alatt belevetette magát a bohém életbe. A bandát is ekkor alapította meg csoporttársaival. Pamelával egy klubban találkoztak és bár soha sem lettek volna képesek örök hűséget esküdni egymásnak, végig egy húron pendültek.

Morrison életében a drogok már nagyon korán fontos szerepet játszottak. Halála előtt már kevés tiszta pillanata volt. Egyesek szerint az aranylövést maga a szerelme adta be neki, de vannak olyanok is, akik különböző összeesküvés-elméleteket gyártottak köréjük. Tragikus kapcsolatukról néhány éve megdöbbentő film is született. Pamela nem sokkal élte túl szerelmét, ő is belehalt heroinfüggőségébe. Szülei Jim mellé szerették volna temetni, de erre nem kaptak engedélyt.

Szécsi Pál és Domján Edit

Egykoron magyar nők ezrei rajongtak a kisfiús bájjal rendelkező Szécsi Pálért, az ő szívét azonban egy nála jóval idősebb színésznő, Domján Edit rabolta el. A két ember nagyon hasonló habitussal rendelkezett, ami sajnos a későbbi tragédiájukat is előrejelezte. Rengeteg közös vonás volt bennük, többek között nehéz és hányatott sorsú gyermekkoruk is.

Egy munka során találkoztak és azonnal egymásba szerettek. Szécsi Pál alkoholizmusa azonban hamar „se veled, se nélküled” kapcsolatot szült kettőjük között. Mivel mindketten labilis természetűek voltak, sokszor küzdöttek a depresszióval. Edit 40 évesen lett öngyilkos. Pál néhány hónappal később többszörös sikertelen kísérlet után ,szintén ön kezűleg vetett véget életének.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: