Idős embereknek is biztos megoldás lehet az egészségbiztosítás

Családunk, szeretteink egészségénél nincsen fontosabb. Amikor egy családtagunk megbetegszik, akkor mindent megpróbálunk elkövetni annak érdekében, hogy minél előbb jó kezekbe kerüljön, és megkapja a szükséges orvosi ellátást.

Fontos beszélni arról is, hogy a legtöbb krónikus betegség előfordulása nő az életkor előrehaladásával, így bizonyos kor felett gyakran jelentkezhet a magas vérnyomás, a cukorbetegség, gyulladásos ízületi elváltozások, szív-és érrendszeri megbetegedések, de gyakori idős korban az érelmeszesedés, a koszorúér betegségek, és a szívinfarktus is.

Szerencsére van megoldás akkor, ha nem szeretnénk hónapokat várni ahhoz, hogy megkapjuk a megfelelő orvosi ellátást.

Mi a gond az állami egészségügyi ellátással?

Valószínűleg mindannyian fel tudunk legalább egy esetet idézni azzal kapcsolatban, mikor el szerettünk volna jutni egy vizsgálatra, szűrővizsgálatra, megadtak egy telefonszámot, ahol előre időpontot kell egyeztetni, majd napokon, heteken át, senki nem veszi fel a telefont. Mire valaki végre felveszi a telefont, közli, hogy az adott vizsgálatra, vagy műtétre még 5-6 hónapot kell várnunk.

Ez rettentően bosszantó, főleg akkor, ha idős betegről vagy sürgős esetről van szó. Az ilyen, és ehhez hasonló kellemetlen tapasztalatok miatt egyre többen mennek inkább el egy magánrendelésre, hiszen így viszonylag hamar megkaphatják a szükséges orvosi ellátást, de fontos megemlíteni azt is, hogy a magánegészségügyben egy szűrővizsgálat díja akár a 30 000 forintot is elérheti.

nemzetkozi

Kevés embernek van azonban pénze arra, hogy alkalmanként ekkora összeget kifizessen egy nőgyógyászati vizsgálatra, fogorvosi kezelésre, vagy éppen azért, hogy eljusson egy reumatológushoz. Ha azonban az állami egészségbiztosítás helyett egy jobb, és megfizethetőbb megoldást keresünk, érdemes lehet fontolóra venni azt, hogy egészségbiztosítást kössünk.

Ilyenkor egy fix díjért gyakorlatilag bármikor igénybe tudjuk venni a magán egészségügyi vizsgálatokat, és szűrővizsgálatokat is. Ebben az esetben alkalmanként semmit nem kell fizetnünk, akkor se, ha az adott problémával rendszeresen orvoshoz kell járnunk. Az egészségbiztosítás összege egyrészt függ az érintett korától, másrészt attól, hogy milyen csomagot választ ki, és hogy abba milyen kezelések tartoznak bele.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: