Klímával fűteni?

Bár már tavasz van, és a klímaberendezések elsősorban azért kerülnek előtérbe, hogy hűtsék a lakásokat, nem árt megjegyezni, hogy ezek a masinériák nemcsak hűtésre, hanem fűtésre is alkalmasak. Mivel itt a vásárlási szezon, így fontos, hogy gondoljunk a jövőre, és olyan eszközt vegyünk, amellyel nemcsak hűthetünk, de fűthetünk is. Lássuk!

Klíma nyáron

A légkondi legtöbbször akkor megy a lakásunkban, ha a hőmérő higanyszála elérte a harminc fokot, és úgy érezzük, hogy teljesen kiakasztó a nagy meleg. Sokan nem bírnak meglenni a nagy hőségben, ezért invesztálnak be egy légkondicionálóba. A szezon mindenképpen késő tavasszal és nyáron van. Ilyenkor az elektronikai boltok nagy akciókkal várják a vásárlókat, de azért ne dőljünk be mindenféle csábításnak: sokan ilyenkor akció zászlaja.

Tévhit, hogy óriási villanyszámlával kell számolnunk, amennyiben melegítünk a klímával. Az átmeneti időszakok a legrosszabbak, főleg a távfűtéssel rendelkezők számára, amikor már kikapcsolták a fűtést, de még nincs elég jó idő ahhoz, hogy „csak úgy” ellegyünk. Ilyenkor jönnek a takarók, esetleg hősugárzók, pedig a a hagyományos fordulatszámú klíma mínusz öt fokos hidegben is hatékonyak lehet. Az inverteres klímák akár mínusz tizenöt fokban is hatékonyak lehetnek.

Nem hangzik rosszul, ugye?

Klímát az ember nem egy pár hónapra, hanem évekre, évtizedekre vesz az ember. Még nem gondolkodott el azon, hogy ilyen szempontból is mérlegelje jövőbeni választását? Akkor itt az ideje.

http://klima2bt.hu/app_admin/webroot/img/Termekek/219/midea_luna_.jpg

Klímaberendezés – gondolkodjuk előre, lesz-e szükség a jövőben a fűtő funkciójára

Klímaberendezés – gondolkodjuk előre, lesz-e szükség a jövőben a fűtő funkciójára

Klímaberendezés – gondolkodjuk előre, lesz-e szükség a jövőben a fűtő funkciójára

Milyen egy jó hűtő-fűtő légkondicionáló?

A téli időszakban is termel a klímaberendezés kondenzvizet. A hidegben elképzelhető, hogy a kondenzvíz megfagy, és odafagy a hőcserélőre, ezáltal ideiglenesen leállhat a klíma. Ne aggódjuk, ez nem tartós leállás, a jég leolvasztása után vissza fog kapcsolni a berendezés.

Jó, ha már előre tudjuk, hogy fűteni is szeretnénk a klímánkkal, mert akkor mindenképpen olyan típust kell keresnünk, ami jó fűtő képességgel rendelkezik. Honnan tudjuk, hogy milyen a jó fűtőértéke a klímánknak? COP vagy SCP az az érték, amiben a légkondicionáló fűtési hatásfokát meg szokták adni. Ez a szám minél magasabb, annál energiahatékonyabb a fűtési szezonban a készülék.

Ne csak a COP vagy SCP érték alapján válasszunk klímát. Csak ezen értékek miatt ne vásároljunk a szobánkba nem illő berendezést, mert akkor nyáron biztos, hogy kellemetlenség fog minket érni.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: