Kortalan szerelem

Vajon lehet-e újra szerelmes az, aki sok csalódáson van túl, netalántán már az ötödik, hatodik X-be lép és a gyerekei életében már nem ő tölti be az első helyet?

Aki elvált, akit ott hagytak, aki sajnálatos módon megözvegyült? Vajon nyitottak tudnak-e lenni az ötven, hatvan feletti korosztály tagjai az ismerkedésre, egymás megkedvelésére vagy akár egy új szerelemre? És ha igen, van-e olyan tényező, amely megnehezíti a kapcsolat kialakítását – ezt a témát járjuk körbe ma.

Hatvan felett

Idősebb korban számos tényező nehezítheti egy új kapcsolat kialakulását. A nőknél általában továbbra is a család áll az első helyen, ha egyedülállóvá is váltak, gyakran továbbra is a gyerekeknek, unokáknak élnek. Egy megszakadt párkapcsolat vagy tönkrement házasság után nemcsak túl az ötvenen csappan meg az önbizalom, hanem fiatalon is.

Ami különbség lehet fiatalkori, szakítás utáni énünk és aközött, ha ötven felett maradunk egyedül az az, hogy gyakran nincs mód az önbizalom visszaépítésére, ez pedig egy új kapcsolat kialakítását nagyon nehézzé teszi.

orfi

Férfiaknál ebben a korban már előfordulhatnak merevedési problémák, ennek tudata alááshatja már az új kapcsolatra való igényt is, szintén önbizalomhiányt okozhat, szégyenérzettel párosulhat, ezek pedig mind-mind csökkentik az esélyét annak, hogy felszabadultan vágjunk bele egy újabb párkapcsolatba.

A megoldás

A merevedési zavar megjelenése a férfiaknál a kor előrehaladtával egyenes arányban nő. A kor azonban csak az egyik tényező, amely a potenciazavarok kialakulásához vezethet. A mozgásszegény életmód, a különféle gyógyszerek szedése, az alkoholfogyasztás és dohányzás mind negatív hatással vannak a merevedésre.

Megfelelő gyógyszeres kezeléssel, valamint ezt kiegészítve természetes gyógymódokkal és adott alkalmakkor egy-egy tabletta bevételével azonban akár egy új kapcsolatba is nyugodt szívvel bele lehet kezdeni, a mai korszerű megoldásoknak hála, jó esély van arra, hogy nem vallunk kudarcot, amikor arra kerül a sor, hogy újdonsült szerelmünkkel – korunktól függetlenül – fantasztikus éjszakákat töltsünk együtt.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: