Megszületett az eddigi legnagyobb Aberlink koordináta mérőgép

Az Aberlink Innovative Metrology jóvoltából elkészült minden idők eddigi legnagyobb koordináta mérőgépe, amely az Azimuth-sorozat tagjaként mutatkozott be, és akár egy 6000 kilogrammos munkadarab pontos megmérését is lehetővé teszi.

Mindez nem véletlen, hiszen a rendkívül költséghatékony Azimuth-sorozatot direkt a nagyobb és nehezebb munkadarabok műhelyben való pontos és olcsó mérésére álmodták meg.

Csúcsminőség és maximális pontosság

Az Aberlink koordináta mérőgépe minden vállalat számára csúcsminőséget garantál, mindemellett pedig maximális pontosságot is, aminek érdekében egy 0,0001 milliméteres útmérővel lett ellátva, de egy egyedi hajtásrendszert is kapott a masina, hogy a beméri folyamat teljes egészében a lehető legtökéletesebb teljesítményt nyújthassa. Habár maga a gép rendkívül robusztus kialakítást kapott, rezgésvédelmének és hőkompenzációjának köszönhetően képes alkalmazkodni bármilyen műhely változó körülményeihez. Ha tehát a mérőgép mellett valamilyen nagy hőleadású szerszámgép található, az nem befolyásolja a rendszer pontosságát.

Az Azimuth koordináta mérőgépeket kulcsrakész, használható állapotban szállítják, ezáltal minden megtalálható benne a hatékony és precíz üzemeltetéshez. A gép vezérléséhez egyébiránt egy érintőképernyős joystick-ot alkalmazhatunk, ami távolról is rendkívül kényelmes irányítást tesz lehetővé. Hogy a vásárlók az igényeikhez a leginkább megfelelő mérőgéphez juthassanak hozzá, ezáltal a géphez számos mérőfejet, tapintót kapnak, az érintésmentes mérések kapcsán pedig CMM-re illeszthető kamera rendszer és szoftver is a rendelkezésükre áll.

Megszületett az eddigi legnagyobb Aberlink koordináta mérőgép

Megszületett az eddigi legnagyobb Aberlink koordináta mérőgép

Külön 3D-s mérőszoftverrel

Hogy a hardver képességeit maximálisan kihasználhassák a vásárlók, az Aberlink egy külön ehhez a mérőgéphez fejlesztett, egyszerűen kezelhető 3D mérőszoftvert álmodott meg masinájához, amely nem csak a haladó és egyben tapasztalt, hanem a kezdők számára is egyaránt kiváló. A szoftver segítségével a mérés során nem csak folyamatos térbeli képet kapunk a bemért alkatrészről, hanem ezen túl később felhasználhatjuk a mérés során eltárolt méreteket és adatokat.

Az Aberlink 3D jelenleg a legátláthatóbb és legegyszerűbben használható CMM szoftver, ami egy gyakorlott szakember számára 5 perc tanulás után még a legnehezebb mérési feladatok elvégzését is lehetővé teszi.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: