Miért fontos egy második nyelv elsajátítása?

A második nyelv ismerete számos személyes és szakmai lehetőség előtt nyitja meg az ajtót, ezért manapság a több nyelvet beszélők több és jobb állásajánlatot kapnak. Az oktatás, a munka és általában a világ globalizációja sokkal nagyobb felkészültséget követel meg az emberektől, mint néhány évtizeddel ezelőtt, és az anyanyelvtől eltérő nyelvek elsajátítása nélkülözhetetlenné vált a szakmai fejlődéshez és kitűnéshez.

A munkahelyi előnyök bizonyítják, hogy a kétnyelvű emberek jobb képességekkel rendelkeznek, mint azok, akik csak egy nyelven kommunikálnak. Bár a tanulók az angol nyelvet választják, más nyelvek is elkezdtek globálisan fontossá válni.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a következő nyelvek tanulásának?

Angol: Az angol nyelvet öt kontinensen és nagyhatalmi nemzetek által beszélt nyelvnek tekintik, mivel ez a nemzetközi üzleti és kereskedelmi életben a legszélesebb körben használt nyelv. A legtöbb egyetem érettségi követelményként megköveteli a nyelv felsőfokú ismeretét.

Francia: a világszerte több mint 200 millió francia anyanyelvűvel a francia a második legtöbbet tanult nyelv az angol után. Jelentősége abban rejlik, hogy olyan nemzetközi szervezetek, mint az ENSZ, az Olimpiai Bizottság és a FIFA hivatalos nyelvnek tekintik.

hitelesforditas

Spanyol: a spanyol szorosan a francia után következik, mivel több millió ember beszéli. Egyedül azért kerül a harmadik helyre, mert Magyarországon ritkábban szokták kérni, de külföldön nyugodtan próbálkozhatunk vele.

Kínai: Kína gyorsuló növekedése a globális üzleti életben ezt a nyelvet a szakmai eszmecsere nélkülözhetetlen eszközévé tette, és a jövő nyelveként pozícionálja. Több mint egymilliárd ember beszéli, ez a világ legelterjedtebb nyelve.

Portugál: A portugál a hatodik legelterjedtebb nyelv a világon, és politikai történelme miatt az egyik legérdekesebb nyelv, amelyet érdemes megtanulni. Amellett, hogy a portugál nyelv megnyitja a latin-amerikai és európai piacok előtt a foglalkoztatási kapukat, segít felfedezni egy nagyon széles körű kultúrát, amelyről néha megfeledkezünk.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: