Miért válasszunk belföldi nyaralást?

Sokan úgy gondolják, hogy a nyaralás egyet jelent a külfölddel, a messzi tengerparttal, vagy valami bulis várossal, pedig Magyarországon is számtalan szép hely van, amit mindenképpen érdemes látni. Miért jó, ha itthon nyaralunk?

Miért jó itthon nyaralni?

Rengeteg előnye van a hazai pihenésnek, talán a két legfontosabb: az egyik a kiszámítható és olcsó(bb) költségek, valamint a könnyű és gyors eljutás. Természetesen, ha valami szegény országba mennénk, akkor a költségeink kevesebbek lennének szállás, költőpénz tekintetében, de Európa más országai, például Izland, Dánia vagy mondjuk Belgium nem éppen a magyar pénztárcának lettek kitalálva. Amiből ott elvagyunk egy hétvégét ketten, abból a Balatonnál vagy Zalában négyen egy hétig. Természetesen jó dolog látni a világot, de itthon is vannak csodás helyek, amiket jó felfedezni!

Az anyagiak is fontosak: sokkal könnyebben tudunk tervezni anyagi szempontból, mint külföldön, ahol elvihet minket a hév. Itt-ott egy-két szuvenír, a helyi jellegzetességek, múzeumok kipróbálása, és máris súlyos tízezreket költöttünk el.

Balaton, Alsóörs

Akkor is Jó dolog a Balatonon lazítani nyaranta, ha ilyen esős idő van (Fotó: Nagy Arnold, www.fksz.hu)

Kép forrása: innen

Az utazás is jóval egyszerűbb: bepakolunk a kocsiba, és útnak indulunk, vagy felpattanunk egy vonatra. Egy külföldi útnál komolyan mindent meg kell szervezni, órákkal a repülő indulása előtt ki kell menni, és az idegen országban sem egyszerű közlekedni.

A magyar nyelv. Nem kell angolul, kézzel-lábbal mutogatva kérdeznünk, hogy hol a pályaudvar, vagy, hogy merre van a főutca. Persze manapság már egyre kevesebb embernek okoz gondot az angol nyelv alapszintű használata, sajnos a nyelvismeretek tekintetében még mindig az európai mezőny hátulján vagyunk.

A szállás is könnyen tervezhető: ha van ismerősünk, akkor akár kölcsön is kérhetjük a nyaralóját, így fillérekből megúszhatjuk a szállást. Ha nem vagyunk ilyen szerencsések, akkor is könnyen találhatunk magunknak egy kiadó apartmant vagy hotelt. Sokkal egyszerűbben tudunk kommunikálni a személyzettel, ha valami nem tetszik, külföldön ez sokkal bajosabb lenne.

Növeljük a forgalmat

Ha itthon pihenünk, akkor a hazánk forgalmát növeljük. Ez persze közvetlenül nem biztos, hogy nagyon érint bennünket, de ami pénzt kifizetünk, az nagy valószínűséggel nem megy ki az országból, ezzel is támogatjuk a szállodát vagy a lángos árust, aki így tud fejlődni és terjeszkedni.

A kormány támogatja a SZÉP kártyát. A kártyán található összegeket külföldi nyaraláskor nem lehet igénybe venni, a hazai üdülési forgalmat hivatott növelni. A SZÉP kártya amúgy igen jó dolog: a fizetés egy része megy a kártyára, a szállásra mindegyik rekeszből tudunk fizetni. Nagyon sok SZÉP kártya elfogadóhely van, a hotelek és panziók igyekeznek vonzóvá tenni ezt a lehetőséget. Természetesen a kártyán lévő pénz nem biztos, hogy elég egy nagy családnak, de mindenképpen segítség. Ez is segíti a magyar gazdaság fellendítését.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: