Milyen forgószéket válasszunk gyermekünknek?

A gyermek az iskolában, az iskolapadban nagyon sok időt tölt, ám emellett suli után hazaérve általában még 1-2 órán keresztül saját íróasztalánál ül és tanul, leckét ír. Emellett sokszor az íróasztalnál ülve olvasnak könyvet, rajzolnak vagy festenek.

Ezért rendkívül fontos, hogy min és hogyan ülnek gyermekeink. Hiába vásároltuk meg a legnagyobb, legpraktikusabb íróasztalt, ha közben nem megfelelő széket választunk hozzá, mivel ekkor tartása is romlani fog.

Miért fontos a megfelelő forgószék?

Az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, a mozgás megszerettetése a szülő feladata. Emellett fontos arra is ügyelni, hogy az ülés közbeni helyes testtartás is rajtunk áll. Ha a gyermek helyes tartással ül, akkor sokkal jobban tud a leckéjére is odafigyelni. Ezzel szemben a rossz tartás miatt hamar elfárad ülés közben, háta fájni kezd, ezután pedig gerinc-és hátbántalmaktól fog szenvedni.

forgoszek

Emellett a helytelen testtartás miatt előjöhet az erős fejfájás is. Szerencsére manapság már rengeteg forgószék közül tudunk választani, melyek egyre modernebbek és kényelmesebbek is. Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően a szék folyamatosan alátartja a gyermek derekát, így leveszi a terhet a hátáról. Nem fog előregörnyedni, hanem szép egyenes háttal, mégis kényelmesen fog ülni.

Minden gyermek forgószék magassága egyénileg állítható, az a jó, ha a szék éppen annyira magas, hogy a gyermek talpai teljesen leérnek, lábszára és combja pedig derékszöget zár be. A legjobb, ha olyan széket választunk, melynél nem csak az ülésmagasság, de az ülésmélység, illetve a háttámla magassága is állítható, ennek köszönhetően több éven át is tökéletes lesz gyermekünk számára, hiszen ahogy teste növekszik, a széket folyamatosan az aktuális igényeihez tudjuk variálni.

A szék magasságának beállításáról már beszélünk, az ülőlap mélysége pedig akkor jó, amikor a gyermek a combjai kétharmadával ül, emellett kényelmesen a háttámlának tud támaszkodni. Ha ezekre odafigyelünk, akkor gyermekünk mindig szépen, egyenes háttal, kényelmesen fog ülni, ezáltal a későbbi kellemetlenségeket is meg tudjuk előzni.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: