Mit tegyünk egy örökölt lakás feleslegessé vált ingóságaival?

Az örökölt lakás, ház nagy kincs, de sokszor nagy teher is. A legtöbb ingóságra nincs szükségünk, elsőre viszont hatalmas munkának tűnik minden felesleges holmitól megszabadulni. Persze lehet ezt stresszmentesen is csinálni!

Manapság sem ritka, hogy valaki megörökli a nagyszülő, szülő vagy valamelyik rokona ingatlanát. Az ingatlan mindig hatalmas érték, akkor is, ha mi költözünk be, akkor is, ha ki vagy eladjuk. Igen ám, de az örökölt lakással vagy házzal együtt elhunyt rokonunk ingóságait is megörököljük, ezekre pedig sokszor nincs szükség. Sokan persze aggódnak, hogy mit is tegyenek. Dobják ki? Az nem tiszteletlenség? Adják el? Nem tartják azt majd nyerészkedésnek a rokonok?

Azért ne tartsunk meg mindent, mert mit szólnak hozzá mások, csak azokat a tárgyat, holmikat, bútorokat, melyekre valóban szükségünk is van. Érdemes először alaposan körbenézni, és kiválogatni, hogy melyek azok a dolgok, melyek érzelmileg fontosak a számunkra, vagy szükség is van rájuk. Ha például úgyis venni akartunk egy létrát, egy új hűtőt vagy kanapét, az örökölt holmik pedig akad ilyesmi, ami megfelel az igényünknek, akkor tartsuk meg bátran.

Amit lehet, próbáljunk eladni

Egyáltalán nem nyerészkedés, ha a még használható, de számunkra felesleges holmikat meghirdetjük és eladjuk. Persze megtehetjük, hogy előbb megkérdezzük a közeli családtagokat, rokonokat, hogy szükségük van-e valamelyik holmira, tárgyra, bútorra, és csak aztán tesszük fel a netre valamelyik marketplace felületre. Érdemes ilyenkor határidőt szabni, hogy mennyi ideig várunk, hogy elmenjen minden meghirdetett dolog.

iroda

Egy egész lakást is kiüríthet a költöztető cég

Valószínűleg sok olyan holmi marad, amire nincs szükségünk se nekünk, se másoknak. Ilyenkor persze a hulladékudvarba történő leadás tűnik az egyetlen járható útnak, viszont sokan túl nagy munkának érzik, hogy 20-30 kört menjenek, mire mindentől megszabadulnak, másoknak pedig lehetőségük sincs erre.

Ilyen esetekben érdemes hívni egy fuvarozó vagy költöztető céget, amely lomtalanítással is foglalkozik, és akár egy komplett lakáskiürítést is vállalja. Szerencsére manapság már több városban is találhatunk ilyen céget.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: