Mit tehetünk, hogy a kerti medence ősszel is használható legyen?

Napjainkban már egyre több kertben találhatunk már kerti medencét Magyarországon is, viszont a használatát meglehetősen szűkre szabhatja a hazai időjárás. Igazán kihasználni csak a nyári időszakban tudjuk, hozzávetőleg tehát három hónapig, ez pedig sokaknak nagyon kevés.

Persze van arra is lehetőség, hogy meghosszabbítsuk a fürdési szezont, és már tavasztól egészen őszig kihasználhassuk a Bertényi medencénket. Ehhez persze arra van szükség, hogy megfelelő módon fel tudjuk fűteni a medencét.

A medencefűtéseket jellemzően két csoportba sorolhatjuk, külső energiát igénylő és nem igényelő megoldásokra. Ha még ősszel is szeretnénk használni a kerti medencét, akkor mindenképp fontos, hogy a kétféle lehetőséget kombináljuk, így tudjuk a lehető leghatékonyabban megőrizni a medence hőmérsékletét.

Külső energiát nem igénylő medencefűtési lehetőségek

Ebben a csoportban kétféle megoldást különböztetünk meg. Az egyik a szolár nyári medencetakaró, mely egy rendkívül népszerű megoldás, és akár 4-7 fokkal is meg tudja emelni a medence hőmérsékletét, amikor épp nem használjuk, de akkor is javasolják a használatát, ha valamilyen külső energiát igénylő medencefűtést alkalmazunk.

vizkezeles

A másik lehetőség az eltolható polikarbonát medencefedés, mely akár duplájára is növelheti a medence használati idejét. Nincs havi költsége, rendkívül könnyen használható, védi a medencét a lehulló levelektől és egyéb szennyeződésektől, viszont lényegesen drágább, mint az első megoldás.

Fűtések, melyeknek már van havi költsége

Bár szolár nyári medencetakaróra vagy eltolható polikarbonát medencefedésre is szükség lehet, a külső energiát igénylő fűtési megoldásokkal tudjuk biztosítani igazán, hogy a medence vizének hőmérséklete még ősszel is ideális legyen a fürdésre. Természetesen ebben az esetben is többféle megoldás közül válogathatunk: fűthetjük a medencét hőszivattyúval, elektromosan, kazánról vagy az otthoni fűtési rendszerről, de akár napkollektorokkal is.

Mielőtt választunk, érdemes utána nézni az előnyöknek és a hátrányoknak, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: