Nem tud tapétázni vagy falat festeni? Ez nem lehet probléma!

Falat festeni, tapétázni egy igazi rémálom, az emberek megborzonganak, ha erre gondolnak. A legtöbb ember fejében izzadó, homlokát törölgető emberek lebegnek, akik nyitott ablakoknál dolgoznak hosszú-hosszú órákig, és nem lehet bemenni sem a helyiségbe a munka végezte után egy jó darabig. Ugye ismerős a kép? Nagyon valószínű. Szerencsére léteznek ma már alternatívák, amivel jelentősen megkönnyíthetjük a munkát.

Szuper alternatíva

A legtöbb ember szakemberre, vagy az arany kezű szomszédra, ismerősre bízza a különféle munkálatokat. A legtöbb esetben jól van ez így, egy-egy kőműves munka elhibázásával nagyobb kárt tehetünk, mintha csak a tapétázást rontanánk el. Persze utóbbi sem egyszerű feladat, főleg ha komolyan el kell bíbelődünk az előző színkavalkád leszedésével a falról. Valljuk be, sem festeni, sem tapétázni nem könnyű dolog. Ráadásul az ilyen jellegű munkák után „romhalmaz” marad, komoly takarítási munkálatok várnak még ránk, és lehet, hogy napokig szellőztetni kell, hogy a ragasztó kiszáradjon.

Szerencsére van egy lehetőség, amivel elkerülhetőek ezek a komoly munkálatok, mégpedig az öntapadós tapéta. Az ilyen típusú tapéták rendkívül egyszerűen felhelyezhetőek, szaktudás sem szükséges hozzá.

Az öntapadós tapéták végtelen variációban kaphatóak

Az öntapadós tapéták végtelen variációban kaphatóak

Miért válasszuk?

Az ilyen típusú burkolattal megspórolható a festéssel, hagyományos tapétázással való nyűg. A felhelyezése roppant egyszerű, nevéből adódóan önmagától tapad, így semmiféle extra ragasztásra nem lesz szükségünk. A tapétázási művelet természetesen így sem lesz gyerekjáték, de jelentős a könnyebbség.Elég kevés eszköz kell ahhoz, hogy tökéletes végeredményt készítsünk: a tapétán túl szükségünk lesz egy ollóra, egy simítókésre és egy mérőszalagra. Mivel mi szabjuk darabokra a tapétát, ezért mi határozzuk meg, hogy mekkora darabokat vágunk le. Érdemes kisebb darabokra szabni, és így megkönnyítjük magunknak a felhelyezést. Akár kis mintákat is vághatunk, a tapéta hátoldalára felrajzolhatjuk a kiszabni való mintákat.

Előnye még, hogy nincs ragasztás, ergo nincs mi lecsöppenjen, átüssön a tapétán. A hagyományos tapéták felhelyezésekor akár napokat is kellhet várnunk, hogy a ragasztó rendesen megszáradjon. Az öntapadós tapétáknál nincs ilyen gond, lévén nincs ragasztó, aminek meg kell száradni.

Amennyiben nem teljesen sima felületre szeretnénk felvinni, akkor érdemes lehet alapozó réteggel kezdeni, és csak ezután felhelyezni a tapétát.

Nem csupán szobába helyezhetjük fel, hanem akár kültérre is, vagy olyan helyiségekbe, ahol várhatóan nagyobb mennyiségű víz fogja érni.

Óriási színválasztékban kapható. Akik egyedi, mintás kivitelt szeretnének, amit viszonylag gyorsan lehet felhelyezni és eltávolítani, azok számára is ideális lehet. Gyerekszobába is szuper lehet, az életkor változtatásával a tapétát is folyamatosan lehet cserélni, végül pedig megállapodni egy „felnőttesebbnél”.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: