Öt lépés, hogy megtudd, szeretnél-e gyermeket vállalni

A gyerekvállalás nem könnyű kérdés. Valamikor csak úgy betoppan a baba, de ha előre tervez, akkor nehéz döntés előtt áll. Ez az öt lépés azonban segíthet.

  1. Az első lépés a három hónapos időszak. Ha valaki úgy érzi, hogy talán szeretne gyereket, akkor érdemes félrevonulni, nem gondolni rá, egészen más dolgokat figyelni. Ha a három hónap után még mindig vágyik a gyerekre, akkor jöhet a következő pont.
  2. Fogadja el, hogy a döntés összetettebb, mint amilyennek látszik, és hogy a bizonytalanság nem jelenti azt, hogy rosszul teszi. Sok ember számára nehéz kitalálni, hogy mit is akarnak valójában. Ez a szégyen egy újabb rétegét adhatja hozzá, mert gyakran úgy tűnhet, hogy mindenki más könnyen meghozta a döntést, csak mi nem.
  3. Tegye félre az előnyök és hátrányok listáját. Ha már többször megpróbálta papírra vetni a gyermekvállalás előnyeit és hátrányait, anélkül, hogy bármilyen következtetésre jutott volna, nem megoldás, ha még egyszer megpróbálja.
  4. Írj egy listát három olyan döntésről, amelyet azért hoztál meg az életedben, mert teljes szívedből tudtad, hogy ezek a helyes döntések. Írd mindegyik mellé, hogy mit éreztél, amikor elkészítetted őket. Ugyanezt kell megtapasztalnod, ha igent mondasz a szülőségre vagy a gyermek nélküli életre.
  5. Válassza el a döntést a vágytól. Ehhez készítsen egy listát az összes félelméről, amely a szülővé válással kapcsolatos. Ezután készítsen egy másik listát azokról a dolgokról, amelyek az Ön akaratán kívül befolyásolják a döntést (életkor, egészségi állapot, karrier, családi állapot stb.). Tegye mindkét listát egy borítékba, és ne nyúljon hozzá, vagy ne gondoljon rá, amíg nem tisztázza, hogy mi a valódi vágya, és miért felel meg vagy miért nem felel meg a döntésének.

5dolog

Ez az önfeltáró gyakorlat segít megismerni a bizonytalanok valódi akaratát. Fontos megjegyezni, hogy végső soron, még ha tudatos döntéseket is hozol, el kell fogadnod azt az egyetemes igazságot, hogy nem tudod irányítani az életed kimenetelét, sem gyermekkel, sem anélkül.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: