Star Wars: Battlefront – nem csak film, játék is érkezik idén!

A Battlefield-sorozattal elhíresült DICE fejlesztőcsapata vállalta magára azt a kissé hálátlan feladatot, hogy az idei esztendőben az új Star Wars film megjelenésének örömére egy csak részben kapcsolódó videojátékot is a boltok polcaira küldjenek, méghozzá a legendás Battlefront-széria harmadik tagjaként.

Noha az utóbbi években is folyamatosan érkeztek a Csillagok Háborúja univerzumához köthető videojátékok, összességében egyik sem volt túlontúl kiemelkedő, de a svéd fejlesztők most végre bebizonyíthatják, hogy megfelelő anyagi háttérrel és tapasztalattal még mindig jó dolgokat lehet kihozni a témából.

Háborúkra kiélezve

A Star Wars: Battlefront elsődleges különlegessége, hogy nem rendelkezik hagyományos egyjátékos kampánnyal, csak és kizárólag a többjátékos ütközetekre koncentrál. Háttér sztorija azért természetesen így is akad, ebből kifolyólag az eredeti filmtrilógia idejébe repülünk vissza, és az akkor történt legnagyobb háborúkat élhetjük majd a Hoth, a Tattooine, az Endor és a Sullust bolygókon, tehát rengeteg olyan ütközetre is sor kerül, amelyeket a filmek legfeljebb érintőlegesen említettek, de soha nem láthattuk őket a gyakorlatban. Az egyes harcokban legfeljebb 40 játékos vehet majd részt egyszerre, ami tökéletes kompromisszum, ha azt vesszük alapul, hogy a készítők korábbi játékai 32 és 64 fős ütközeteket tettek lehetővé.

Amint a korábbi Battlefront-játékoknál, úgy ezúttal is lehetőségünk lesz belső-, illetve külső nézetből is átélni a nagy kalandokat. Noha klasszikus kampány valóban nem lesz, rövid offline küldetésekre számíthatunk majd, amelyek során a filmek legemlékezetesebb jeleneteit, főként az akcióban dúslakodó eseményeket élhetjük át újra egyedül vagy akár kooperatív módban.

Hol tudod megvásárolni a játékot?

Legendás karakterek és járművek a középpontban

A Star Wars: Battlefront nem csak legendás helyszíneket és történéseket dolgoz majd fel, hanem természetesen az ismert szereplőket is mind felvonultatja, így a csatamezőn bármikor összefuthatunk Darth Vaderrel vagy éppen Boba Fettel. Még nagyobb pozitívum, hogy az ütközetekben a Csillagok Háborúja univerzumának összes ismert járművébe bepattanhatunk majd – ezt pályája válogatja –, így AT-ST és AT-AT lépegetők mellett például X-Wingek, de még a Millenium Falcon pilótafülkéjébe is beülhetünk néhány izgalmas ütközet erejéig. Ugyanúgy számíthatunk majd a filmekben látott fegyverek visszatérésre is, de a színesítés érdekében lesznek azért újdonságok is, amelyeket úgy alkottak meg a készítők, hogy minden tekintetben illeszkedjenek a szigorú határok közé szorított univerzumhoz.

Star Wars: Battlefront – nem csak film, játék is érkezik idén!

Star Wars: Battlefront – nem csak film, játék is érkezik idén!

A játékra várakozóknak jó hír, hogy egyrészt a Lucasfilm minden segítséget megadott a DICE-nak az autentikus tálaláshoz, másrészt pedig már most készül a háttérben egy olyan kiegészítő, amivel a decemberben érkező film tartalmát varázsolják bele az alkotásba. A Star Wars: Battlefront november 19-én érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: