Tartós megoldások környezetünk védelméért

A környezetünk védelme és tisztán tartása mindannyiunk kötelessége és érdeke. Néhány egyszerű lépéssel, minimális energiabefektetéssel megtehetjük a kezdő lépéseket egy környezettudatosabb, környezetkímélőbb élet felé, amit az unokáink meg fognak nekünk köszönni.

A legnagyobb gondot az egyszerhasználatos tárgyak jelentik, ez lehet szinte bármi, egy műanyag zacskó vagy edény, amiben ételt szállíthatunk. Célszerű az újra hasznosításra gondolni. Még ha nem is egy drága vagy csinos zacskót veszünk magunknak a heti bevásárlásra, a műanyag zacskót is használhatjuk egynél többször.

Előre gondolkodni, tervezni

Nagyon sokat segít az előre gondolkodás. Mielőtt elindulnánk otthonról, érdemes számba venni, hogy mire lesz szükségünk, például egy szatyorra vagy innivalóra, amit vihetünk otthonról is. Még a pénztárcát is jobban kíméli, ha nem kell mindent újra megvenni. Ha mégis valamit ki kell dobnunk, akkor gyűjtsük inkább szelektíven.

Környezetbarát otthon, tartós térkővel

terko

Az otthonunkban rengeteg dolgot megtehetünk, szimplán csak oda kell figyelnünk a víz- és energiahasználatunkra. Például az égőinket lecserélhetjük energiatakarékosra, ha nem tartózkodunk egy szobában vagy nem használunk egy elektromos eszközt, akkor kapcsoljuk le a villanyt és az eszközt. Ez a költségeinket is csökkenti. Ahogy az áramot, úgy a vizet is csak akkor folyassuk, ha szükségünk van rá. Zuhanyzás közben a szappanozáshoz nincs szükségünk folyó vízre.

A ház körül az égők lecserélésén túl, ha van rá elég keretünk, napelemeket is szereltethetünk fel. Igaz, ez a hosszú távon lesz kifizetődő, nem egy gyors megtakarítási lehetőség. Ugyanígy fontos a tartós megoldások keresése akkor is, ha építkezésről, házfelújításról van szó. Amikor tartós megoldást keresünk, a környezetünket védjük vele, hisz nem terheljük további hulladékkal.

A térkő egy igazán tartós megoldás, számos kivitelben, méretben és formában kapható és ezek egymással bátran, egyénileg is kombinálhatók. A térkő tartós és esztétikus megoldás, az esetleges sérüléseket is könnyebben ki tudjuk küszöbölni, hisz elég csak azt az egy darabot kicserélni. A térkő ideális választás a teraszra, a járdákra és a garázsfeljárókra is, de nem csak itt: szalonnasütők, filagóriák, kerti konyhák – csak a képzelet szab határt.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: