TOP6: Best of ALS Ice Bucket Challenge (videókkal)

Az egész világon, köztük Magyarországon is hódít a legnagyobb őrület (adományozós), az Ice Bucket Challenge. Legfőbb célja, hogy adakozz a rászorulóknak, melyet egy jeges vizes leöntéssel nyomatékosítasz. Összegyűjtöttük a legjobb 6 videót, melyet Neked is érdemes végig nézned.

Mielőtt el kezdenéd nézni a videókat, nem árt tisztázni, honnan jött ez az egész, és miként van értelme, hogy elvégezd.

Corey Griffin, az ötletgazda

Tudtad? Az egész ötlet tőle ered, mert egy barátja ALS betegségben szenved, és így akart támogatást szerezni a hasonló betegségben szenvedőknek.

ALS: Amyotrophiás lateralsclerosis, ALS, Lou Gehring-betegség. Egy olyan végzetes betegség, mely az akarattal mozgatható izmokat bénítja le azáltal, hogy a gerincvelőben idegsejtek pusztulnak el.

Igen, nem csak egyfajta mozgáskorlátozottság, hanem teljes bénulás. Biztosan ismered korunk Einstein-jét, Stephen Hawking-ot, a tudóst, elméleti fizikust. Na, neki pontosan ilyen betegsége van.

Stephen Hawking: ő is ALS betegségben szenved

Stephen Hawking: ő is ALS betegségben szenved

Az alapötlet lényege, hogy vagy fizetsz jótékony célra 100 dollárt, vagy leöntöd magad jeges vízzel és csak 10 dollárt. Mindkét esetben szükséges tehát adományozni, illetve kihívottat is megnevezni, hogy a lánc ne szakadjon meg. Akit kihívtak, annak pedig illik teljesítenie a feladatot. Aztán ez az egész átment egy szórakoztató, vicces vagy éppen veszélyes őrületbe. Vannak, akik csak a móka kedvéért csinálják, eszükbe sem jut adakozni. Ha megcsinálod, akkor ADAKOZZ!

A következő összeállítást a femina.hu válogatta össze, ismert emberekből.

Patrick Stewart, az úriember

A Star Trek sorozatok közkedvelt szereplője elegánsan, úriember módjára oldotta meg. Ő a jeget a viszkijébe rakta, de a csekket is megírta hozzá, adományozás céljából.

Charlie Sheen, a jófej

Ez igen! Charlie a vizet sem pazarolta és igen bőkezű is volt. Jég és víz helyett 10.000 dollár hullott a fejére, amit el is adományozott.

Matt Damon, a környezetvédő

A színész úgy gondolta, hogy nem szép dolog az ivóvizet pazarolni, mert más országokban minden cseppje számít, ezért a wc-ből kimert vízzel öntötte le magát.

Chris Pratt, aki nem akarta, mégis megkapta

A Galaxis őrzői c. film sztárja úgy gondolta, hogy egy olyan piát választ, amiben szerepel a Ice szó, majd ezt megitta, természetesen a vizes zuhanyról ő sem maradt le..

Bill Gates, a profi

Biztosan ismered a Microsoft fejét, Bill Gates-et is. Ő alaposan megtervezte az öntözést, majd végrehajtotta, ezt láthatod a videón:

Macklemore, a partiarc

A nagy rapper egy koncert közepén hajtotta végre a jeges vizes kihívást rajongói előtt:

Tetszettek a videók? Akkor oszd meg, hogy mások is láthassák :)

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: