Végre! Ezt a hírt vártuk! Az alkohol nem pusztítja az agysejteket!

De nem ám! Az alkohol (vagyis etil-alkohol) akkor sem pusztítja el az agysejteket, ha nyakon öntjük vele. És ez tényleg így van. A kutatások bebizonyították: ha valaki alkoholt fogyaszt, a szesz nem öli meg az agysejtjeit.

A 70%-os etanolt hatékony fertőtlenítése miatt használják, mert megöli a mikroorganizmusokat. Ha viszont alkoholt iszunk (nem 70%-osat), akkor a máj azonnal elkezdi lebontani azt. Mivel ez nem megy neki túl gyorsan (7-8g / óra), így az alkohol addig kering a véráramban, míg le nem bontódik. Mindeközben természetesen agyunk is kap belőle.

Mitől vagyunk részegek?

Az alkohol nemcsak, hogy nem öli meg az agysejteket, hanem hosszútávon csökkenti az időskori leépülést

Az alkohol nemcsak, hogy nem öli meg az agysejteket, hanem hosszútávon csökkenti az időskori leépülést
(Fotó: Nagy Arnold, www.fksz.hu)

Attól, hogy a véráramba kerülve az agysejtek találkoznak az alkohollal. Ekkor pedig az agysejteket, neuronokat arra készteti a szesz, hogy egy bizonyos szteroidot bocsássanak ki magukból, amitől elvesztik az egymás közötti kommunikációt, illetve az információ tárolás képességét. Ha ez sok agysejttel történik (vedelünk, mint állat), akkor totális filmszakadás és emlékezett kiesés jelentkezhet.

Az alkohol nem károsítja és nem öli meg az agysejteket. Sőt! Csökkenti az időskori leépülést.

Bezony. Már őseink is megmondták, hogy kis mértékben orvosság az alkohol még akkor is, ha rendszeresen, hosszú távon fogyasszák. Ezt nem csak nagyapáink tudták, hanem már ki is mutatták tudományos kísérletekkel.

És aki alkoholista?

Nekik nem tudunk jó hírrel szolgálni. Bár náluk sem pusztítja az agysejteket az alkohol, maga az alkoholista életforma az, ami problémát jelent. A rendszertelen táplálkozás, egészségtelen életmód és a B1 vitamin hiánya okozza a leépülést, később pedig bizonyos szervek leállását. Ezért tehát figyeljünk oda a mértékre!

Alkoholt csak mértékkel fogyasszunk!

Ha te is örülsz, hogy végre tudományosan bebizonyították, hogy az alkohol nem öli meg az agysejteket, akkor oszd meg gyorsan a hírt :)

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: