Boldog párkapcsolat, problémás szexuális élettel?

Vajon a szex az oka mindennek? Sokan feltették már azt a kérdést, hogy lehetséges-e úgy boldog párkapcsolatban élni, hogy közben a szexuális életben zavarok vannak jelen. A válasz igen is meg nem is, hisz mindent összefüggésében kell megnézni.

Egészséges vagy normális?

Az egészséges párkapcsolat egyik alappillére az egészséges szexuális élet, azonban az, hogy ez mit is takar pontosan, már nem is olyan egyértelmű. Szakértők azt mondják, hogy az az egészséges, vagyis inkább az a normális, amit mindkét fél annak tart. Ez vonatkozik mindenre, ami a szexuális együttléttel kapcsolatos. A milyenségre, a gyakoriságra, egyszóval ha mindkét fél boldog és elégedett, akkor az normális, az természetes.

Azonban egyre többen küzdenek problémákkal szexuális téren, egyre többeket érintenek a potenciagondok. Hogy ilyen esetben vajon lehet-e boldog mégis a kapcsolat, arra nincs egyszerű válasz. Talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy ha felismerik a problémát és támogatólag lép fel a másik fél és együtt próbálnak megoldást találni rá, akkor igen, ez is lehet egy boldog időszaka a boldog kapcsolatnak.

parpszi

Intim együttlét – szex nélkül

Ilyenkor is tehetünk lépéseket az intim közelségért, az intim együttlétért. Próbáljunk meg ne a potenciagondokra fókuszálni, helyezzük át máshova a figyelmünket. Élvezzük az együtt töltött időt, végezzünk légzőgyakorlatokat, lazítsunk együtt, kapcsoljunk lágy zenét, gyújtsunk gyertyát vagy füstölőt. Okozzunk egymásnak örömöt például masszázzsal, az érintésnek nagyon fontos szerepe van az életben, párunk érintése nyugtatólag hat az emberre.

Ne ragaszkodjunk a szexuális együttléthez, sőt, az intim együttlét előtt meg is beszélhetjük, hogy nem ez a cél. Hanem hogy a pár újra felfedezze a másik testét. Ezek az intim alkalmak nagyon jó hatással vannak a párkapcsolat egészére és egy kicsit elfeledtetik a problémákat is.

A válasz tehát a kérdésre igen, lehet boldog egy párkapcsolat akkor is, ha közben szexuális zavarok állnak fenn. Csak tudatosítani kell, hogy ezek csak átmeneti problémák és együtt, közösen tenni a megoldásért.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: