5 ok, amiért érdemes klímával fűteni

A hagyományos fűtési megoldások mellett egyre népszerűbbnek tekinthető a klímával való melegítés, aminek az oka határozottan az, hogy egyre szeszélyesebbek az évszakok, és egyre több az átmenet, aminek jóvoltából gyakran szükség lehet egy olyan fűtési megoldásra, mint a klíma, ami akár -15 Celsius fokig is képes megfelelő alternatívát nyújtani.

Hogy mégis milyen előnyei vannak a klímás fűtésnek, és miért érdemes elgondolkozni rajta? Máris mondunk hozzá 5 okot!

1. Gyorsan beüzemelhető!

Válasszunk akár mono vagy multi split klímát, a telepítése legfeljebb két-három óra alatt megtörténik, ezáltal ha ma megrendeljük, holnap akár már fűthetünk is vele.

2. Nincs szükség egyéb kiegészítő fűtésre!

Sokan oldják meg a kiegészítő fűtést gázpalackokkal és hősugárzókkal, amelyek konkrétan valóban csak arra valók, hogy egy ideig kellemes meleget csináljanak egy helyiségben, de ezen felül másra nem alkalmasak. A klímával azonban a rendkívüli kalibrálhatóság miatt ezekre nem lesz szükség, hovatovább az átmeneti időszakokban és enyhe teleken akár a teljes fa- vagy gázfűtés is felcserélhető vele.

3. Rugalmas használhatóság!

Ha otthonunkban nem távfűtés van, hanem egyénileg szabályozható, abban az esetben a klíma nagyszerű alternatívát ad a rugalmas fűtésre, és a jelentős spórolásra, hiszen amennyiben korábban beköszönt a tél, nem kell még feltétlenül befűteni a kályhát drága fával, szénnel vagy gázzal, hiszen ennek a költségnek a töredékével fűthetünk majd a klíma segítségével.

5 ok, amiért érdemes klímával fűteni

5 ok, amiért érdemes klímával fűteni

4. Nagyfokú hatékonyság

A klímaberendezések mindegyike rendelkezik COP értékkel, ami konyhanyelven a fűtési jóságnak tekinthető. Ez egyfajta ipari szabvány, amely megmutatja, hogy az adott berendezés az energia leadást bizonyos energiamennyiség felvétele mellett milyen hatékonyan végzi el. Minél magasabb a COP érték, annál nagyobb egy klíma fűtőteljesítménye. Fontos azonban kiemelni, hogy minél hidegebb van odakint, egy klíma annál nehezebben tud meleg levegőt előállítani otthonunkban, ami értelemszerű folyamat, hiszen minél kisebb odakint a hőmérséklet, annál nehezebb belőle energiát kinyerni. Általában -5 Celsius fokig nincs probléma, de az alatt rohamos tempóban képes csökkenni a berendezés hatékonysága, ami azt jelenti, hogy míg 0 fok felett 1kW energiából 4kW fűtési energiát állíthatunk elő, addig -7 fok esetén már csak 3kW-ot.

5. Azonnal meleget fúj

Egy klímaberendezés előnye, hogy képes 45-53 Celsius fokos levegőt is előállítani, amit ráadásul a bekapcsolás után rögtön fújni kezd, ezáltal sokkal hamarabb biztosít magasabb komfortérzetet, mint egy radiátor vagy a padlófűtés. Ez különösen előnyös akkor, ha a klíma napközben csak egy alaphőmérséklet megtartására van kalibrálva, de esténként, mikor hazaért a család, egy kicsit melegebbet szeretnénk. Ilyenkor egy klíma egy-két percen belül azonnal meleget állít elő a lakásban, amire egy radiátor esetében akár órákra is szükség lehet.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: