Megelőzhető-e a kutyáknál a rákos megbetegedés?

A rettegett betegség sajnos állatainkat sem kíméli, és legalább ugyanannyi típusa érintheti a kutyákat, mint az embereket. A rák nem válogat, de legtöbbször az idősödő kutyákat támadja meg ez a fajta betegség. A tünetet változatossága miatt nagyon nehéz felismeri a betegséget, így ha bármi gyanúsat veszünk észre kutyánk viselkedésén, mindenképpen vizsgáltassuk meg egy megbízható szakemberrel.

Ha kedvencünk hirtelen hízott, vagy épp hogy fogyott, ha rosszkedvű, ha fullad, és köhög, váladékozik az orra, szeme, vagy akár a nemi szerve is, egyensúlyproblémákkal küzd, megváltozik a viselkedése, és a hangulata, felnyüszít, vagy sír a fájdalmaktól, akkor nagy valószínűséggel valamilyen tumor támadta meg a szervezetét.

A rákos sejtek kontrollálatlan elszaporodása és a környező szövetek és a szervek is képesek megbetegedni, ezért ahhoz hogy kutyánk teljesen fel tudjon épülni ebből a komoly betegségből, nagyon fontos a korai felismerés. Ha daganatra gyanakszunk, az állatorvos alaposan meg fogja vizsgálni kedvencünket, majd következik a szövettan, és annak elemzése, a röntgen, a CT vagy az MRI vizsgálat.

Megelőzhető-e a kutyáknál a rákos megbetegedés?

Megelőzhető-e a kutyáknál a rákos megbetegedés?

Ha bebizonyosodik a gyanúnk, akkor az állatorvos javasolhat egy olyan kollégáját, aki kimondottan a kutyák rákos megbetegedésével foglalkozik, ő pedig fel tudja állítani majd a pontos diagnózist, és kialakítja a kezelési tervet.

Vitaminok, és étrend kiegészítők valóban segíthetnek?

Sajnos a daganatos megbetegedés kialakulása nem minden esetben előzhető meg. De vannak olyan lépések, melyeket meg kell tennünk, annak érdekében, hogy a kockázat esélye csökkenni tudjon. Kevesen tudják, de például az egyik ilyen lépés az ivartalanítás is. Adhatunk a kutyának olyan immunerősítő vitaminokat, és étrend-kiegészítőket is, mely kellően megerősíti az állat szervezetét a betegség ellen.

Ezeket megvásárolhatjuk a közeli háziállat patikában is, ahol számos tanáccsal tudnak ellátni minket, de ellátogathatunk olyan internetes webáruházakba ahol a vitaminok, és a kiegészítők széles választékából tudunk válogatni. A helyes táplálék mellett pedig nagyon figyeljünk oda a rendszeres mozgásra, ami természetesen az állatoknál is az egészséges élet legfontosabb eleme.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: