Ezért fontos, hogy szakmai végzettséggel rendelkezzen egy fakitermelő

Napjainkban az emberek az egész világon az erdők kipusztulásáról számolnak be, ez pedig több szempontból is komoly problémákat jelenthet.

Az erdők pusztulása amellett, hogy környezetvédelmi problémákat okoz, veszélyt jelent az erdei növények és állatok természetes élőhelyeire is, ez pedig igen aggasztó lehet az egyedszámuk csökkenése miatt.

Azonban fontos kihangsúlyozni, hogy a tervezett, és jól szervezett fakitermelés egy fenntartható megoldást biztosít, ugyanis ennek során az elöregedett fák helyére fiatal facsemeték lesznek ültetve, ennek hatására pedig az ügy egyértelműen pozitív irányba mozdítható.

Ezek szükségesek a fakitermelő tanfolyam elvégzéséhez

Ha nem ijedsz meg a fizikai munkáktól, és szívesen dolgoznál nap mint nap a természetben, és a szabad ég alatt, akkor végezd el a Magyar Felnőttképzési Centrum keretein belül a Fakitermelő képzést, mely során rövid időn belül elsajátíthatod a legfontosabb tudnivalókat a fakitermeléssel kapcsolatban.

A szakmai képzés ebben az esetben elengedhetetlen, hiszen a nem megfelelő szaktudás következtében ebben a szakmában sajnos rengeteg komoly baleset történhet. A képzési tanúsítvánnyal egyébként is sokkal könnyebben fogunk elhelyezkedni.

fa

Arról nem is beszélve, hogy ha hivatalos szakmai végzettséggel rendelkezünk, akkor magasabb fizetéssel fogunk tudni elhelyezkedni. A végzettség megszerzését követően pedig erdész mellett is dolgozhatunk, akár külföldön is sőt, lehetőségünk van saját vállalkozásunkat is elindítani.

A tanfolyam során mindent megtanulhatunk amire a mindennapi munkánk során szükségünk lesz, legyen szó műszaki ismeretekről, munkavégzésről, illetve ezek mellett megismerkedhetünk az erdőben található fa, cserje, és gombafajokkal is.

Megfelelő elméleti tudást szerezhetünk a fakitermelési munkákkal kapcsolatban, megtanulhatunk mindent a fadöntésről, az erdei fákról, és cserjékről, illetve vállalkozási ismeretekkel is gazdagabbak lehetünk.

A tanfolyamhoz alapfoki iskolai végzettség szükséges, szakmai előképzettség, illetve szakmai gyakorlat nem szükséges. A képzés megkezdéséhez azonban egészségügyi alkalmassági vizsgálaton részt kell vennünk.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: