Miért csal meg a férfi? Miért hűtlen a nő?

Megcsalás – egyetlen szó, azonban megannyi kérdést vet fel. Miért hűtlenek a férfiak? Miért csalnak meg a nők? Bár a végeredmény ugyanaz, az okok általában teljesen mások.

Hisz a férfiak és a nők teljesen mások, másképp gondolkodnak, más viszi őket a hűtlenségbe.

A témával kapcsolatban a glamourmagazin.co-uk Esther Perel párkapcsolati szakértőt, pszichológust idézte, aki úgy nyilatkozott, hogy a férfiaknak a történelem során végig volt engedélyük a megcsalásra, evolúciós és biológiai elméletekkel magyarázzák, hogy a férfiak természetüknél fogva nem monogámok.

A nyilatkozat nagy vihart kavart, de ha belegondolunk, egy megcsaló férfi sokkal elfogadottabb társadalmilag, mint egy nő. Ez talán a különbségben is rejlik, ami egy férfi és egy női megcsalás között van.

Az interjúban arról is beszélt a szakértő, hogy a szerelmi kapcsolatok fenntartásának felelőssége a nő kezében van, a megcsalás okainak középpontjában pedig érzelmek állnak, a másba való beleszeretés, a jobb párkapcsolat reménye. Míg a férfiak esetében inkább az élvezetkeresés a megcsalás oka.

Azonban sok más tényező is szerepet játszik a megcsalásokban, sőt, egymástól igencsak nagy mértékben eltérő „normák” is kialakulnak, gondoljunk csak a nyitott kapcsolatokra.

5jel

Erről már David Buss harvardi pszichológus és evolúciós szakértő nyilatkozott, aki úgy fogalmazott, hogy a férfiak és a nők evolúciója alapján úgy látszik, hogy a férfiak inkább a szexuális változatosság miatt lépnek félre, míg a nők inkább a párváltás, azaz egy jobb kapcsolat megtalálása miatt. Ezekre a nemi különbségekre nagyon sok bizonyíték van.

A félrelépő nőket tanulmányozva valószínűbb, hogy ők egy személlyel csalják meg párjukat, mert beleszeretnek valaki másba, érzelmileg kötődni kezdenek. A férfiak inkább a szexuális vágy kielégítéséről számolnak be. A potenciális gondok is közre játszhatnak a megcsalásban, bizonyítva, hogy  mással működik a „rendszer”.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: