Mire figyeljünk babakocsi vásárlásakor?

Egy babakocsi kiválasztása és megvásárlása sokkal kényesebb és nehezebb téma, mint azt elsőre gondolnánk. Sokak szerint ugyan annyival elintézhető a történet, hogy a kérdéses kiegészítő legyen kellően tágas, könnyen tolható, illetve kiváló minőségű, azonban ezek olyan általános szempontok, amelyeket mindenki ismer, és bizonyára mérlegel is a választás előtt.

Önmagában azonban mindez messze nem elegendő!

Kezdjük az alapokkal

Hogy egy babakocsi milyen dizájnnal és megvalósítással rendelkezik, az majdhogynem teljesen a szülőtől függő döntés, ellenben főként az első gyermekes édesanyák és édesapák még nem veszik figyelembe azt, hogy egy ilyen használati tárgy rendelkezzen például olyan rekeszekkel, amelyek ideálisak lehetnek a nagyobb kirándulások, illetve vásárlások lebonyolítására is. Amennyiben ugyanis gyermekünkkel indulunk bevásárolni, bizonyára nem tudunk magunkkal vinni még egy táskát, ezáltal a megvett termékeket a kocsin elhelyezett rekeszekbe és cipzárazható zsebekbe kell elhelyeznünk a könnyed hordozhatóság érdekében.

Fontos mindemellett, hogy egy babakocsi belülről is kellően tágas legyen, hiszen gyermekünk folyamatosan növekedik majd, és hónapokon át használja a babakocsit, ezáltal lényeges, hogy később is kényelmes legyen a számára. Figyeljünk oda arra, hogy a kocsiban ne feküdjön túl mélyen a baba, de azért elég magasan legyenek az oldalfalak ahhoz, hogy a pici ne tudjon kiesni belőle. Főként elsőgyermekes szülőknek hasznos tanács, hogy a gumikerekes babakocsik alapvetően biztonságosabbak és egyszerűbben is kezelhetők, mint a műanyag kerékkel ellátott változatok, hovatovább jobban bírják a strapát is, ami egyáltalán nem elhanyagolható szempont ilyen esetben. A gumis kerekek ráadásul beépített lengéscsillapító nélkül is képesek jobban kiegyenlíteni a talaj egyenetlenségeit, hovatovább aranyszabály, hogy minél nagyobb a kerék, annál masszívabb és stabilabb a kocsi is.

Mire figyeljünk babakocsi vásárlásakor?

Mire figyeljünk babakocsi vásárlásakor?

Figyeljünk a fontos apróságokra is

A babakocsi kiválasztásánál sokan nem veszik figyelembe, hogy nem csak ideális időjárási körülmények között, ezáltal tűző napsütésben használjuk majd, hanem akár esőben és szélben is. Ennek érdekében nagyon fontos vízálló borítással, extra esővédő nejlonnal, és megfelelő szellőzéssel ellátott babakocsit választani, amit biztosan ne fogunk megbánni egy őszi vagy tavaszi baba esetén. Ha a pici hidegebb időszakban születik, akkor érdemes olyan típusú kocsi mellett dönteni, amely rendelkezik bélelt, illetve párnázott oldalfalakkal is.

Habár valóban apróság, de alaposan megkönnyítheti az életünket, ha a babakocsi forgatható fogantyúval rendelkezik. Míg ugyanis az első néhány hónapban úgy sétálunk a kicsivel, hogy rálássunk, addig a későbbiekben sokkal kényelmesebb lesz fordítva alkalmazni mindezt, arról nem is beszélve, hogy a gyerek így tud csak nézelődni a sétálgatás közben. A már ültetésre felkészített babakocsik esetén lényeges, hogy mindig biztonsági öveset válasszunk – lehetőleg öt ponton rögzíthetőt –, mert egy óvatlan pillanat elég ahhoz, hogy a gyermek kiforduljon a kocsiból.

Ha tudjuk, hogy sokszor szállítjuk majd autóval is a babakocsit, akkor ügyeljünk a méretezésre, hogy könnyedén beférjen, hovatovább az összecsukhatóságra is, mert babával a kézben bizonyára nem akarunk egyszerre nyolc gombot megnyomni ahhoz, hogy rendben össze tudjuk csukni a szerkezetet. Nagyon lényeges mindemellett, hogy mindig a baba korához illő babakocsit válasszunk! Ma már egy kicsit könnyebb a helyzet abból a szempontból, hogy rengeteg olyan babakocsi kapható, amelyek univerzális és többfunkciós kialakításukból kifolyólag a pici korának előrehaladásával állítható és igazítható, ezáltal születéstől akár a gyermek 2-3 éves koráig is ideális lesz. Ezek ugyan drágábbak, de összességében mégis olcsóbbak, mintha legalább három különböző babakocsit kellene vásárolnunk.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: