Kerüljük el a megfázást!

Mindenkinek az egyik rémálma az, hogy a hideg időben megfázik. Már pedig erre viszonylag nagy az esély, az emberek télen nem mindig öltöznek körültekintően, vagy vigyáznak az egészségükre. Íme, néhány trükk, hogy elkerülhessük azt a fránya megfázást, és egész télen egészségesek legyünk!

Réteges öltözet, óvatos szellőztetés

Sokan öltöznek alul a hideg időben, egyszerűen nem szabad balerinacipőben, átázós edzőcipőben, derekunkat nem takaró pulóverben kimenni, sőt, otthon sem árt, ha nem trikóban flangálunk. Télen kizárólag vastagtalpú cipőket, meleg pulóvereket és télikabátot viseljünk. Nem árt, ha a zoknink is vastag, és éjszakánként is nem egy szál semmiben térünk nyugovóra.

Szellőztetéskor legyünk óvatosak. Csak néhány percre nyissuk ki az ajtókat, ablakokat, ilyenkor pedig tekerjük le a fűtést. Nem tesz jót sem a lakásnak, sem nekünk, ha folyamatosan nyitva van bukón az ablak.

Néhány egyszerű trükk, és elkerülheted a téli megfázást

Néhány egyszerű trükk, és elkerülheted a téli megfázást

Erő, vitalitás

Edzésre fel! No, persze, nem muszáj kinti edzésformát választani, de a hideg időben is sportoljunk, így az immunrendszerünk sokkal hatékonyabban fog megvédeni bennünket a különféle külső hatások, vírusok és egyéb fertőzésektől is. Nem muszáj mindennap sportolni, amennyi időbe belefér, de azért jó lenne legalább hetente háromszor néhány órát rászánni erre.

Fogyasszunk C vitamint! Természetesen jobb, ha például citromot fogyasztunk, de ha ezt nem tehetjük meg, akkor nyugodtan ehetünk tablettát is. A lényeg az, hogy a hűvös időszakban ne feledkezzünk meg róla. A multivitaminos készítmények is jó segítségek lehetnek, ámbár ezekben jóval kevesebb szokott lenni a C-vitamin az ajánlott napi mennyiségnél. Vannak különféle homeopátiás szerek, amik megelőzik az influenzákat, érdemes lehet utánanézni.

Ahhoz, hogy elkerüljenek a különféle betegségek, fogyasszunk rengeteg zöldséget, gyümölcsöt. Amennyiben nincs ínyünkre a sok gyümölcs fogyasztása, egyszerűen préseljük le őket, és készítsünk belőlük gyümölcskoktélt. Csinálhatunk egyféle gyümölcsből, de jobb, ha minél többféléből próbálkozunk. Vigyázzunk, hogy megfelelő legyen az ízharmónia, és ne készítsünk ihatatlanul savanyú vagy édes italokat.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: