Az okosotthonok előnyei

Az okosotthon azt jelenti, hogy otthonunk rendelkezik egy intelligens otthoni rendszerrel, ami a készülékeinkhez csatlakozik, hogy bizonyos feladatokat automatizáljon és ez jellemzően távolról is vezérelhető.

– írja a constellation.com.

Az okosotthon-rendszerrel programozhatók a locsolók, az otthonunk biztonsági rendszere és olyan készülékek is, mint a hűtőszekrény, a légkondicionáló és a fűtés. Ezek az eszközök pedig energiahatékonyabban működtethetők így, ezáltal pedig pénzt is megtakaríthatunk.

Ellenőrizhetőség

Az okosotthonok lehetővé teszik, hogy jobban ellenőrizzük az energiafelhasználást, miközben olyan dolgokat automatizálunk, mint a hőmérséklet beállítása, a világítás be- és kikapcsolása, az árnyékolók nyitása és zárása, valamint az öntözés. Az intelligens megoldások segíthetnek abban, hogy otthonunk energiatakarékosabbá váljon, így csökkentve az ökológiai lábnyomunkat.

Pontosan meghatározhatjuk azokat a területeket, ahol a szükségesnél több energiát használunk fel, így ezeken a területeken csökkenthetjük a fogyasztást. Érdekesség, hogy 2016-ban világszerte több mint 80 millió okosotthon-eszközt szállítottak le.

Az okosotthon kialakításához szükség van egy wifi-kapcsolatra, okos háztartási készülékekre és egy okosotthon-rendszerre, ami összekapcsolja, felügyeli és vezérli ezeket az eszközöket. Az okoseszközök azok az elektronikus eszközök, melyek csatlakoztathatók az okosotthon-rendszerhez, képesek együttműködni más eszközökkel és önállóan is meghozni bizonyos döntéseket.

okosotthon

Ilyen intelligens eszközök például a televíziók, a riasztók, ajtócsengők, garázskapuk is.

Távirányítással egyszerűen vezérelhető

Mindennapjainkat igencsak meg tudja könnyíteni az is, ha otthoni eszközeinket távirányítással tudjuk vezérelni. És itt nem csak az igen elterjedt módokra gondolhatunk, mint amilyen például a televízió-készülékek vezérlése. Hisz távirányítóval például a redőnyeinket is tudjuk irányítani, vagy akár a robotporszívót, klímaberendezést.

A sort még sokáig folytathatnánk. És mint ahogy a vezérelhető berendezések, úgy a távirányítók is sokfélék lehetnek. Az alap távirányítókon túl vannak modern, a legújabb dizájnnal készült távirányítók is.

A gyári távirányítókon kívül pedig akár utángyártott távirányítókat is beszerezhetünk, melyek igen jó minőségben elérhetők, megbízható választást jelentenek.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: