Gyógynövények, melyek megóvják az ízületeinket

Az ízületeinket folyamatosan védenünk, és óvnunk kell, főleg akkor, ha fizikai munkát végzünk, vagy rendszeresen sportolunk. Már a kisebb sérülésektől is kialakulhatnak olyan komolyabb ízületi problémák, melyek igen nagy fájdalommal járhatnak, gyógyulásuk pedig a legtöbb esetben lassú, nehézkes.

A tévhitekkel ellentétben az ízületi problémák pedig nem csak az idősebbek, hanem a fiatalok köreiben is előfordulhatnak.

Szerencsére van néhány gyógynövény, melyeknek fogyasztása/alkalmazása kifejezetten jót tesz az ízületi problémáinkra, ezeket pedig étrendkiegészítőként kapszula, tabletta, por formájában fogyaszthatjuk, vagy éppen krém, vagy kenőcsként is alkalmazhatjuk.

Gyógynövények az ízületi gyulladás kezelésére

Van néhány gyógynövény, melyet kiskorunk óta folyamatosan használunk, legyen szó megfázásról, meghűlésről, köhögésről, vagy éppen görcsoldásról.

cbd

Ennek ellenére az emberek nagy része nincs tisztába azzal, hogy melyik gyógynövényes készítményhez kell nyúlnia akkor, ha ízületi problémákkal, ízületi gyulladásokkal küzd. Az ilyen jellegű problémák kezelésére jó lehet a Réti legyezőfű, a fekete nadálytő, cickafark, kamilla, körömvirág, illetve az erdei málna is.

Ezeknek a gyógynövényeknek köszönhetően lehetőségünk van természetes módon regenerálni szervezetünket, illetve az ízületi gyulladást csökkenteni. Ezek a növények a gyulladás csökkentő hatásuk mellett kiválóak lehetnek fájdalomcsillapításra is, így tüneti kezelésként is megállják a helyüket, és jó tudni, hogy némelyikük még a csontozat erősítésére is képes.

A kamilla amellett, hogy gyulladáscsökkentő hatásáról ismert, még a reuma kezelésére is alkalmazható, ehhez pedig napközben ajánlatos 1-3 csésze friss kamillateát elfogyasztani az étkezések között. A fekete nadálytő és a körömvirág a legtöbb esetben kenőcs formájában kerül ki a boltok polcaira, ennek köszönhetően közvetlenül az érintett területen tudja kifejteni hatását.

A körömvirág amellett, hogy kiváló lehet kisebb (gyógyuló) sebek, hegek kezelésére, enyhe égési sérülések esetében is használható.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: