A visszértágulat nem csak esztétikai probléma

A visszér akkor keletkezik, amikor a vénák megnagyobbodnak, kitágulnak és túlságosan megtelnek vérrel. A visszereket mi magunk is láthatjuk, duzzadtak, kiemelkednek a sima felületről, általában a lábon, a színük pedig kékes-lilás vagy épp vörös. A visszér nemcsak esztétikai probléma, hanem egészségügyi kockázatokat hordoz magában.

Sokan, a lakosság mindegy negyede küzd visszérproblémákkal, különösen a nőknél gyakori és általában az alsó lábszáron. A Harmónia Centrumban tartós megoldást nyújtanak a visszérproblémák kezelésében is, így lehetővé válik a fájdalommentes élet, mellékhatások nélkül. Az okokról és a lehetőségekről a harmonia-centrum.hu honlapon bárki tájékozódhat.

Okok és megoldások

Visszér akkor keletkezik, amikor a vénák nem működnek megfelelően, a vénák egyfajta szeleppel rendelkeznek, ami megakadályozza, hogy a vér visszafelé áramoljon, amikor pedig ezek a szelepek meghibásodnak, a vér összegyűlik a vénában és nem halad tovább a szív felé. Az okok sokfélék lehetnek, például a terhesség, a menopauza, az 50 év feletti életkor is kockázati tényező, mint ahogy az elhízás és a családban már előforduló visszérbetegség.

A tünetek pedig szemmel láthatók: duzzadt vénák, lilás-kékes, vörös elszíneződéssel. A visszérproblémákon otthon, mi magunk is tudunk csökkenteni és sokszor az orvosok is ezt tanácsolják. Például túlsúly esetén a fogyást, a keringés javítása érdekében a tornát. Érdemes lehet kompressziós zoknit vagy harisnyát viselni. Az is hasznos tanács, hogy még alvás közben is legyen magasabban, megemelve a lábunk.

fekely

Ha pedig az életmódbeli változtatások nem működnek, vagy ha már nagy a fájdalom, sok a visszér, az általános egészségi állapotot, a mindennapi életet is befolyásolja a létük, akkor jöhetnek az egyéb, műtéti megoldások, orvosi kezelések.

A Harmónia Centrumban a visszér problémáira is kínálnak lehetőségeket, hogy fájdalom nélkül élhessünk, mellékhatások nélkül. A visszér sokszor nem fáj, azonban ha már kialakul a fájdalom, a gyógyuláshoz vezető út is hosszabb. Érdemes idejében elkezdeni az életmódbeli változtatásokat.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: