Lehet-e könnyen és gyorsan fogyni?

A csapból is az folyik, hogy hogy hogyan lehet könnyen, egyszerűen és lehetőleg villámgyorsan lefogyni. Ám nem árt, ha szkeptikusak vagyunk kicsit. Nem léteznek csodaszerek, amik egykettőre lefogyasztanának bennünket.

Miért vagyunk kövérek?

Nézzünk magunkba, és gondoljuk át, mikor kezdtünk el hízni, és miért. Vannak, akik nem mozognak semmit, mások állandóan esznek. Egyeseknél betegség áll a háttérben. Ha ilyesmi gyanúnk van, vagy tudjuk, hogy például pajzsmirigy problémáink vannak, akkor mindjárt másképpen kell állni a dologhoz.

Tabletták, zsírégetők, különféle kütyük

Számtalan ilyen-olyan pirula létezik, amellyel fogyást idézhetünk elő, legalábbis a mellékelt tájékoztató, és a reklámok szerint. Ám még ha sikerül is lefogynunk vele, az akkor is pusztán a bogyó hatása lesz, és nem a mi sikerünk. Értsük ezt úgy, hogyha leállunk a tabletták szedésével, akkor a kilók villámgyorsan fognak visszaugrani ránk, ráadásul valószínűleg kamatostól. Mielőtt még megrendelnénk valami tablettát, teát vagy egyéb kétes eredetű fogyasztószert az internetről, mindenképpen nézzük meg, hogy mit írnak róla a fórumok, sőt, kérjük ki a háziorvosunk véleményét a dologról. Ha ő nem ismeri, és fogalma sincs a hatóanyagairól, inkább ne vásároljuk meg.

A különféle izomstimuláló ketyerékkel is bánjunk nagyon óvatosan. Az emberek lustaságára építenek az ilyen eszközgyártók, helyi fogyás viszont nem létezik, ezek a kütyük legfeljebb kiegészítésnek lehetnek jók.

Ne várjuk a csodát a szerektől és csodamasináktól

Ne várjuk a csodát a szerektől és csodamasináktól

Mit tegyünk hát?

Tudomásul kell venni, hogy áldozatok nélkül nincs siker. Rendszeres sportolás, megfelelő diéta és életmódváltás mellett minden ideig-óráig működő trükk csak szemfényvesztés, ugyanis a valódi okokat nem szünteti meg. Amennyiben lusták vagyunk, rántsuk magunkra a futócipőt, győzzük le a lustaságot, és eddzünk. Ha mértéktelenül eszünk állandóan, akkor fogjuk vissza magunkat, akár kipróbálhatunk különböző diétákat is, ezek segítségével gyorsabban megindulhat a fogyás. Ha betegségből eredően nem sikerül lefogynunk, akkor előbb mindenképpen konzultáljunk az orvosunkkal, hogy mit szabad és mit nem. Egyes betegségeknél például nem nagyon lehet sporttevékenységeket folytatni, ezért fontos, hogy a szakember mondja meg, nekünk mit lehet.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: