Így szoktassuk le magunkat az éjszakai nassolásról

A késő esti-éjszakai evés nem csak a vércukorszintet, hanem a koleszterinszintet is képes megemelni, arról nem is beszélve, hogy ha rendszert csinálunk az esti nassolásból, akkor szervezetünk hamar hozzászokik ehhez, ez pedig egyenes utat jelent az elhízáshoz, és a túlsúlyhoz.

Az emberek nagy része a késő esti órákban önkénytelenül is jobban vonzódik a nehezebb, kalóriadúsabb ételekhez, ez lehet csoki, valamilyen péksütemény, sütemény vagy chips. A pillanatnyi boldogságnak azonban mindig meg van az ára, ugyanis szervezetünk csak napközben tudja rendesen megemészteni az elfogyasztott ételeket, ezért van az, hogy teli hassal általában rosszul szoktunk aludni.

Sokak szerint a titok abban rejlik, hogy napközben eleget kell ennünk ahhoz, hogy az éjszakai sóvárgást le tudjuk küzdeni, de szerencsére van még néhány biztos tipp, ami segíthet leküzdeni az esti nassolási vágyat.

Néhány fogyókúrás tabletta valóban meghozhatja a kívánt eredményt

Főleg diéta és fogyókúra idején nehéz megállni azt, hogy este, a filmezés alatt ne nyissunk ki egy csomag chipset, de szerencsére, ha életmódot váltunk, akkor remek egészséges alternatívákat találhatunk az esti nassoláshoz. Jó ötlet lehet akár étkezési naplót is vezetni napközben, vagy akár számolni a bevitt kalóriákat.

tulsuly

Az étvágyunk lecsökkentése érdekében azonban vásárolhatunk valamilyen fogyókúrás készítményt is, ami lehet tea, kapszula, olaj, vagy étrendkiegészítő por. Ezeknek nagy része ugyanazon az elven működik: csökkentik az étvágyat, felgyorsítják az anyagcserét, és azt fogjuk észrevenni, hogy kevésbé vagyunk éhesek, illetve kisebb adagokkal is jól lakunk.

Bár a piacon hatalmas a választék a különböző súlycsökkentés elősegítő készítményekből, a dietetikusok szerint ezekre minden esetben nincs szükségünk, ha fogyni szeretnénk, viszont segítségünkre lehetnek akkor, ha nehezen tudjuk tartani a diétát. Ha szeretnénk kipróbálni valamilyen fogyókúrás készítményt, mindenképpen járjuk alaposan körül a témát, hiszen számos rossz minőségű étrendkiegészítő is kikerül a boltok polcaira, ezek pedig akár káros hatással is lehet a szervezetünkre.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: