Melyek a leggyakoribb okok, melyek egy kapcsolat végét jelentik?

Manapság egyre többször hallani, hogy régen bezzeg nem volt ennyi válás. És valóban, nem véletlen az a mondás, hogy „régen megjavítottuk, nem pedig kidobtuk”.

Napjainkban a sok házasság és kapcsolat ér véget azért, mert a felek nem megjavítani próbálták, hanem a inkább tovább léptek, hátha a következő kapcsolat majd jobb lesz. Persze nem minden esetben lehet megmenteni egy kapcsolatot. Lássuk, melyek a leggyakoribb okok manapság, melyek miatt válás vagy szakítás lesz a kapcsolat vége.

Pénzkérdés: a pénzen sok pár vitatkozik, vagy azért, mert sok van, vagy azért mert kevés. Az anyagi kérdésekről sokszor eltérően gondolkodunk, ez pedig sok vitát szülhet, ha nem beszéljük meg, és nem születik kompromisszum.

Elhidegülés: rengeget kapcsolatban látni, hogy a felek már csak élnek egymás mellett, de nincs közöttük intimitás, nem töltenek egymással minőségi időt.

Ez sokszor a gyerekek megszületése után figyelhető meg, amikor a baba lesz az elsőszámú prioritás, egymásra már nem jut idő. Persze ez normális egy ideig, de ha nem teszünk ellene, akkor állandósul, és kiveszik a kapcsolatból az, ami együtt tartotta a feleket.

5jel

Szexmentesség: ez is egyre gyakoribb manapság. Nagyon sok kapcsolatból tűnik el az együttlét, mert mindig van valamilyen kifogás. Most fáradtak vagyunk, most nem aludtak el időben a gyerekek, most stresszesek vagyunk a munka miatt stb.. Persze a szexmentesség oka lehet az eltérő libidó is.

A férfiak teljesítőképessége általában reggel van a maximumon, míg a hölgyeké este. Estére a férfiak már fáradtak, nem is úgy teljesítenek, ahogyan szeretnének, ez pedig vitákhoz vezet, ami akár komoly merevedési zavart is okozhat. Ezzel pedig megkezdődik az ördögi kör, hogy nem bújunk össze, mert úgyse fog menni.

Megcsalás: rengeteg kapcsolat ér véget azért, mert a pár egyik tagja valaki másnál keresi a boldogságot, akár lelkileg, akár csak testileg. Persze idáig el kell jutni, hogy valaki másfelé kacsingasson.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: