Kérdések, melyeket a házasság előtt mindenképp érdemes tisztázni

Amikor egy kapcsolat komolyra fordul, mindenképp érdemes néhány kérdést tisztázni. Akkor is ez a helyzet, ha csak élettársi kapcsolatról van szó, de ha már eljegyeztük egymást, esetleg ezt tervezzük, akkor viszont mindenképp lényeges, hogy néhány dolgot megbeszéljünk a közös jövőnkkel kapcsolatba.

Ha ugyanis nem így teszünk, akkor később komoly vitákat alakulhatnak ki az eltérő nézőpont miatt. Persze most nem arról van szó, hogy Balatonon tervezünk-e nyaralni jövőre is, vagy inkább a Kanári szigetekre mennénk.

Fontosabb kérdése lesz, hogy a közeli és távoli jövőt hogyan tervezzük. Szeretnénk-e gyerekeket, ha igen mennyit? Lehet, hogy a kapcsolat elején még azt mondtuk, hogy persze, majd egyszer szeretnénk, de lehet, hogy ezt csak azért mondtuk, hogy jobb színben tűnjünk fele, vagy valóban szeretnénk, de csak a diploma után, 30 éves korunk felett, vagy majd akkor, ha lesz közös lakás. Ezeket nem árt tisztázni.

És ha már a lakás kérdésénél tartunk. Azt sem árt megbeszélni, hogy milyen ingatlancélok lebegnek előttünk. Van, akik csak családi házba költözni, lakásba nem akar, arra jó az albérlet. Lehet, hogy az egyik fél a szülő házban képzeli el a közös otthont, egy élettérben a szülőkkel, vagy a padlástér beépítését tervezi külön lakrészként.

intim

Ez is vitás kérdés lehet, hiszen nem mindenki szeretne az anyósával/apósával élni. De az sem lesz mindegy, hogy akarunk-e álomotthonunk megvalósításához hitelt felvenni. Így pedig rá is kanyarodtunk a pénzügyek kérdésére, melyeket szintén nem árt tisztázni.

Vannak olyan intim kérdések is, melyeket célszerű megbeszélni?

Egy régóta tartó kapcsolatban az ágybeli teljesítményt, vagy épp fura vágyakat nem igazán lehet sokáig titkolni, de megeshet, hogy valaki mégis így tesz. Esetleg alacsonyabb a libidója, így a vágyfokozáshoz valamilyen gyógyhatású készítményt szed, de szégyelli, ezért titkolja. Az ilyen dolgokat viszont érdemes elmondani a párunknak, különösen, ha eljegyzést, házasságot tervezünk.

A különböző fétiseket sem árt bevallani az esküvő előtt, egyrészt, mert fő az őszinteség, másrészt, mert ez később komoly súrlódásokhoz, de akár megcsaláshoz is vezethet.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: