Az élménydúsabb, romantikusabb együttlétekért

A szex sokszor kényelmetlen, kellemetlen téma lehet a párok számára, ennek a legtöbbször kulturális okai vannak. A szexről nehéz beszélni akkor is, ha valamilyen zavart szenved a szexualitás, ha például merevedési zavarok alakulnak ki.

De még akkor is kényes témának számít, amikor minden rendben van, amikor romantikusabbá, intimebbé szeretnénk tenni az együttléteket.

Egy 24 országot átívelő, 70 ezer fős online kutatás során megállapították, hogy azok a párok, akiknek jó a szexuális életük, a szexet prioritásként kezelik, nem pedig egy hosszú teendőlista utolsó pontjaként – írja a The Gottman Institute.

Teret teremtenek az intimitásnak és a kapcsolatnak, ezek a párok beszélnek a szexről, és a munka és a gyereknevelés követelményei ellenére is a kapcsolatot helyezik előtérbe. A szexuálisan elégedett párok érzelmileg is egymásra hangolódnak a hálószobában és azon kívül is, a hosszú távú boldogság kulcsa tehát, hogy mindkét partner támogatja és értékeli a másikat.

kapcsfugg

A romantikusabb, teljesebb kapcsolatért érdemes megtanulni a szexről való beszélgetés művészetét. A jó szex egyik fő akadálya ugyanis, ha nem tudunk beszélni róla, ez olyan érzékeny téma, hogy sok pár inkább hanyagolja, minthogy sebezhetően elmondaná a másiknak, hogy mire is van szüksége.

Mindenki a saját egyedi hozzáállásával, tapasztalatával lép egy új kapcsolatba. Amikor egy új kapcsolat megszületik, a férfiak gyakran aggódnak a teljesítményük miatt, a nők pedig az orgazmus elérése miatt. A célorientált szex pedig szexuális diszfunkciót okozhat, ha nem sikerül elérni a célt.

Ilyenkor a partnerek úgy érezhetik, hogy valami baj van velük, ez a nyomás pedig szégyenérzetet kelthet. Ahelyett, hogy a végeredményre próbálnánk koncentrálni, érdemes lelassítani és élvezni az egész élményt. A szex újradefiniálásával a partnerek még akkor is élvezetesebbé tehetik a testi kapcsolatukat, ha az orgazmus elmarad. Ironikus módon, ha nem stresszelünk az orgazmus miatt, könnyebbé válik annak elérése.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: