Ezt az 5 tulajdonságot keresik egy jó könyvelőben

Rossz könyvelőt mindig hamarabb talál az ember, mint jót. A könyvelés pedig bizalmi kérdés, egy cég könyvelője nem csak a teljes kimenő, illetve bejövő számlaforgalomba lát bele, de a cég jelenlegi ügyeiről és adatairól is tájékoztatást kap.

Könyvelő kiválasztásánál ezért nagyon körültekintőnek kell lenni. Felmerül azonban a kérdés, hogy mitől jó egy könyvelő? Legfontosabb tulajdonságokat soroljuk fel, amivel egy könyvelőnek rendelkeznie kell. Egy pont sem teljesíthetetlen vagy magas elvárás, hiszen nem mindegy kire bízza a cége adatait, pénzét ezáltal Ön jövőjét.

A jó könyvelő ismérvei

A szakmai elkötelezettség talán az egyik legfontosabb tényező, hiszen egy könyvelő, hiába végez a vizsgákkal és szerzi meg a mérlegképes könyvelői oklevelet, ha onnantól kezdve nem képzi önmagát. A folyamatos fejlődés, tanfolyamok elvégzése sajnos a szakma velejárója. Azonban ezt az elkötelezettséget sokan nem tehernek, hanem kihívásnak tekintik és élvezettel vetik bele magukat. Szinte hónapról hónapra változnak a jogi szabályozások, törvények ezek követése a könyvelőnek is nagy feladat, tehát a fejlődési szándék és az elkötelezettség mindenképp erény.

tulajdonsagok

A remek kommunikációs készség elengedhetetlen az ügyféli kör megtartásához, hiszen az ügyfelek is díjazzák, ha folyamatos tájékoztatást kapnak a pénzügyi helyzetükről. Ezáltal nem csak a leendő ügyfeleket tartja meg a könyvelő, de a jövőbelieket is könnyebben megszerezheti. Tulajdonságként az első dolog, ami eszébe jut valakinek egy könyvelőről az a precizitás. Nem hiába, hiszen munkájuk jelenét és jövőjét csakis pontosságra és precizitásra lehet építeni. A csapatmunkára való hajlam minden cégnél fontos ahol legalább 2 fő dolgozik, egyes cégeknél azonban még fontosabb.

A stratégiai gondolkodás köztudottan motiváló lehet a mindennapokban. A problémák megoldásában pedig mindenképp segítség a csapatban gondolkodás. A felsoroltak közül minden tulajdonság már önmagában is kincs, de ha az összes párosul egy személyben az maga a főnyeremény.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: