Minden szilveszterkor figyeljünk a háziállatainkra

Míg sok ember számára szórakoztató lehet szilveszterkor a petárdázás, és a tűzijáték használata, mások otthon ülnek, hiszen pontosan tudják, hogy milyen hatással lehet ez a hangzavar a házi kedvenceinkre. Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője szerint ebben az időszakban az a legjobb, ha háziállatunk mellett vagyunk, hiszen a macskák és a kutyák egyaránt hatalmas stresszhelyzetnek élik meg a szilveszteri petárdázást, és a tűzijátékozást.

Sajnos vannak olyan állatok, amelyek ilyenkor el is szöknek otthonról, hiszen azt érzik félelmükben menekülniük kell egy sokkal nyugodtabb, csendes helyre.

Az állatok számára akár végzetes is lehet a petárda és a tűzijáték

Egy riadt állatnak ilyenkor az a legnagyobb segítség, ha a gazdája mellett lehet hiszen ő az, akiben a legjobban megtud bízni. Mellettük kell maradni szilveszter éjszaka, és magabiztosságot kell sugároznunk annak érdekében, hogy az állat minél jobban meg tudjon nyugodni. Míg másnak a petárda és a tűzijáték szórakozást jelent, azoknak az embereknek akik igazán szívükön viselik kis kedvencük állapotát, igen nyomasztó, nehéz időszak.

alkohol

Vannak sajnos olyan állatok amiknek egyáltalán nem elég gazdája biztonsága, nálunk szilveszterkor biztosan szükség van egyéb nyugtató hatású szerekre. Ez lehet akár gyógyszer, akár feromon vagy gyógynövénytartalmú készítmény is. Az a legjobb ha ilyenkor az udvaron élő állatainkat is beengedjük magunk mellé a lakásba, hogy még nagyobb biztonságba tudják érezni magukat, és folyamatosan felügyeljük a viselkedésüket.

Bár a szilveszter csak évi egyetlen éjszakáról szól, mégis az állatvédők évről évre hatalmas kampányokba kezdenek, annak érdekében, hogy beszüntessék az eszeveszett petárdázást, és a tűzijátékozást. Sokan sajnos bele se tudnak gondolni, hogy milyen rémület lehet egy kutya vagy egy macska számára ez a hangzavar, és villódzás, arról nem is beszélve, hogy ha az állat epilepsziára, vagy szívbetegségre hajlamos, akkor számára akár végzetes kimenetelű is lehet a szilveszteri bulizás. A fényhatások, és a légnyomás különbséggel járó tűzijátékok ugyanis ezeket a betegségeket még jobban elő tudják idézni, és sok esetben ilyenkor az aggódó gazdája se tud segíteni a háziállatán.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: