Hogyan használjuk redőnyünket, hogy hosszú életű legyen?

Manapság ritkán látunk olyan lakást, vagy házat, melynek ablakai még ne lennének redőnnyel felszerelve. A redőny számos előnnyel bír, például tökéletes kizárja a kint fényt úgy, hogy résein keresztül mégis tud szellőzni a lakás. Megvéd a betörők ellen, tökéletes hangszigetelés és hőszigetelés lehet egyszerre. Használatuk igen egyszerű, mégis árt néhány dologgal tisztában lenni, mellyel kiküszöbölhetjük az esetleges meghibásodásokat.

A redőnyök használata és karbantartása

Redőny használata közben, mindig ügyeljünk arra, hogy a mozgási síkjában semmilyen tárgy ne legyen akadály, erre különösen akkor kell odafigyelnünk, ha motoros redőnyről beszélünk. Nagy vihar esetén a redőnyöket mindig teljesen le kell engedni.

Hasznos

Télen, ha lefagyott a redőnyünk, ne feszegessük, ne erőltessük azt, hiszen nagy károkat okozhatunk benne. A redőnypalástot semmilyen esetben sem szabad kézzel feltolni, a gurtnit pedig mindig az ablak síkjára merőleges irányban kell felhúzni, hiszen az ettől eltérő irányú felhúzások kopást és eldeformálódásokat eredményeznek.

Hogyan használjuk redőnyünket, hogy hosszú életű legyen?

Hogyan használjuk redőnyünket, hogy hosszú életű legyen?

Ha motoros redőnyünk van, sose engedjük, hogy kisgyerek kapcsolgassa, hiszen a helytelen használat miatt könnyen meg hibásodhat és ez balesetveszélyes is. Ezeknél a motoros redőnyöknél pedig sosem szabad egyszerre két vezérlőgombot nyomni. Nagyon ügyelnünk kell arra, hogy a redőnymotorok elektromos hálózatába történő bekötése fázishelyesen történjen, hiszen a helytelen bekötés a motor meghibásodásához vezethet.

A szúnyoghálóval egybeépített redőnyöknél a szúnyogháló felengedése során folyamatosan fogni kell a szúnyogháló kezelőjét, hiszen elengedés során a rugós szerkezetű szúnyogháló felcsapódik és eldeformálódhat, de akár el is törhet. Ha meghibásodást észlelünk a redőnyünkkel kapcsolatban, nagyon fontos, hogy ne használjuk tovább!

Minél előbb szerelőt kell hívni, aki rövid időn belül meg tudja azt javítani. A redőny karbantartásánál fontos a megfelelő tisztítás, melyet mindig csak oldószer, illetve szemcsementes langyos vízzel szabad elvégezni. A redőnypalástot mindig csak függőlegesen szabad tisztítani, hiszen ha oldalirányú mozgást végzünk, nagy eséllyel el fognak csúszni a redőnylécek, ez pedig akadást eredményezhet. Ezekre a meghibásodásokra pedig nem is terjed ki a garancia.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: