Milyen padló kerüljön a konyhába?

Amikor az álomkonyhánkról van szó, nem feltétlen csak a konyhabútorról álmodozunk. Az sem lesz mindegy, milyen padló kerül álmaink konyhájába. A konyha padlójának kiválasztásánál mindenképp érdemes szem előtt tartani, hogy strapabíró fajtát kell választanunk, mert bár nem mondható kifejezetten vizes helyiségnek, de víz és kosz lesz bőven, amit a padlónak is bírnia kell.

A meleg burkolatok jó része ilyenkor kikerül a képből, hiszen a parketták és laminált padlók nem bírják a konyhai viszonyokat.

Természetesen van olyan, ami igen, de ezekért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. A konyhába általában hidegburkolatok kerülnek, mint a csempe, a kerámia vagy a padlólap, hiszen ezek jól bírják a szennyeződéseket, strapabíróak, és viszonylag könnyen takaríthatóak, porszívók is könnyen mennek rajta. A választék is meglehetősen széles skálán mozog, választhatunk fa vagy kőhatású lapot is, hiszen manapság már erre is van lehetőség. Természetesen a padlólapon túl is van lehetőségünk, hiszen mostanában egy új trend hódít a konyhákban is.

Egyre népszerűbbek a betonpadlók

padlokonyha

Első hallásra furcsának tűnhet a beton használata padlóként, hiszen ez a megoldás leginkább az ipari épületekre volt jellemző. Ám a loft lakások megjelenésével egy nagyobb teret hódított ez a megoldás, hiszen, ha ott működik, miért ne működhetne más lakásokban és családi házakban is. A betonpadlót persze nem úgy kell elképzelni, mint egy utcai betonjárdát. Ezek a padlók beltéren szép, fényes, homogén felületek, melyek bármilyen színben kérhetőek, hála a dekor cementnek. A csiszolás és polírozás hatására tartós felület jön létra, ráadásul költséghatékony is a megvalósítás.

Természetesen a szép felülethez csiszoló és polírozógépekre is szükség van, hiszen ezekkel válik a felület olyanná, ami beltérben is megállja a helyét a csempék és a parketták között. A beton népszerűsége annak is köszönhető, hogy meglehetősen olcsó a kivitelezése. Konyhákban, de fürdőszobákban is egyre inkább elterjed, loft lakások esetén az egész teret ez a padlófajta uralja.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: