Vészeld át a házasság első évét!

A házasság gyönyörű dolog, vagy legalábbis annak tűnik, főleg miközben külső szemlélők vagyunk. Sokan nem is sejtik, hogy mennyire különböznek egymástól, egészen addig, amíg össze nem házasodnak. Lehet, hogy az egyikünk korán kelő, a másik pedig inkább sokáig fennmaradna.

Az sem mindegy, hogy honnan származunk, vannak családok, ahol megszokott a beszélgetés, mások pedig inkább a csendesebb fajtában tartoznak.

Friss házasként gyakran vesszük észre azokat a tulajdonságokat, amik elintézik, hogy ne működjön jól a dolog. Ha sokáig voltunk egyedülállók, akkor megszoktuk, hogy azt csináljuk, amit szeretnénk, oda megyünk, ahova akarunk, és saját magunk szabjuk meg a határainkat. Ezután a házasság úgy tűnhet, hogy próbára teszi a személyiségünket. Mit lehet tenni?

Kommunikáció

kapcsfugg

Nem győzzük újra meg újra hangsúlyozni a kommunikáció fontosságát. Az emberek nem tudnak a másik gondolatában olvasni, és egy darabig nem is fognak tudni. Viszont a beszélgetés elengedhetetlen a jól működő kapcsolathoz. Mindig lesznek olyan témák, amiknél nehezebben fogunk megnyílni, mint például az erekciós problémák, a pénzügyi gondok, vagy a legféltettebb titkaink. De ezeket is meg kell beszélni a másikkal.

Tapintatosság

Az őszinteségnél sokan arra panaszkodhatnak, hogy a másik túl durván közölte velük a tényeket, ami nagy fájdalmat okozhat, pont ezért jön a második pontba, hogy tapintatosnak kell lennünk. Bár sok múlik a nevelésünkön, a kultúránkon és a vérmérsékletünkön, viszont a hangnem és a stílus fontos, hogy megfelelő legyen. Jó tipp, ha veszekedésnél arra gondolunk, hogy egy barátunkkal miként beszélnénk. Sajnos sokszor előfordul, hogy a párunkkal rondább stílust alkalmazunk.

Észszerűség

Ezután jön az észszerűség. Nem érdemes olyat elvárni a másiktól, amit a csöpögős filmekben látunk. Emberek vagyunk, mindenkinek vannak erős és gyenge pontjai is. Ez olyan, mint a biciklizés. Ha sosem csináltuk, akkor nem akarunk azonnal letekerni egy triatlont, örülünk, ha nem dőlünk le róla. Ugyanígy van szükségünk időre és gyakorlatra, hogy beleszokjunk az új szerepünkbe.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: