A vágy sokféle arca

Élete során mindenki megtapasztalja, milyen az, ha tombol benne a vágy, vagy épp ellenkezőleg, a béka alsó fertálya alatt leledzik, és úgy kell előcsalogatni egy-egy trükkel, tettel, eszközzel.

Aki valaha átélte már azt, hogy párja vágyik rá, ő maga pedig hallani sem akar az együttlétről, bizony tudja, milyen szívbemarkoló helyzetet képes ez előidézni.

Felfokozott állapotban

Vannak élethelyzetek, amelyek során a vágyunkat egyetlen személyre összpontosítjuk, ugyanakkor bizonyos periódusokban megjelenhet az vágyakozástípus is, amikor nem tudjuk, kire vágyunk, nem vagyunk képesek meghatározni a személyt, egyszerűen csak behálózza mindennapjainkat és nem hagy minket nyugodni.

Aki párkapcsolatban él, tisztában van azzal, hogy a másik vágyik rá, mind fizikai, mind szellemi / lelki értelemben. Egy párnál természetes, hogy vannak hullámvölgyek a kapcsolat során, és az sem mindegy, hogy friss kapcsolatról beszélünk-e, vagy egy évek, évtizedek óta tartó együttélésről vagy házasságról. A vágy meghatározza a szexualitást, és vágy híján sérülhet a pár szexuális aktivitása.

parpszi

Azonban, ha a pezsgő vágyakozás ellenére nem vagyunk képesek szexuális együttlétre, mert merevedési zavar lép fel az együttlét előtt vagy alatt, akkor a háttérben komoly kórkép is állhat, így mindenképpen javasolt a kivizsgálásokat megkezdeni, hiszen minél hamarabb kap segítséget a beteg, annál hamarabb térhet vissza a szexuális élet a korábbi, megszokott kerékvágásba.

A vágy hiánya

Stresszes életszakaszban, depressziós kórképpel, komoly fizikai vagy szellemi terheltség alatt, szorongásos megbetegedések folyamán gyakorta a vágy teljes hiányát is tapasztalhatjuk.

Nem könnyű ezzel szembesülni, és az ezzel járó élethelyzeteket kezelni, hiszen egyáltalán nem arról van szó, hogy párunkat nem szeretjük, vagy fejben nem kívánjuk, azonban teljes lényünket annyira áthatják az imént említett problémák, hogy sem erőnk, sem energiánk nincs a vágyakozásra.

Azonban a jó hír az, hogy a problémák megoldásával, a szorongás és stressz feloldásával, a terheink csökkentésével megkönnyebbülhetünk, amely kedvez annak, hogy ismét önmagunk legyünk és a másik iránt való vágyakozással kifejezzük szerelmünket.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Biztonsági kérdés: